epiduralna analgezija??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 10:22 pm
Sigurno postoje analgetski gelovi kojima se umrtvi mesto uboda... Isto tako nije neophodno plasirati urinarni kateter pre davanja anestezije... Samo sestre se verovatno ne sete ili ih mrzi, a pacijenti ne znaju. Ja bih sve to unapred dogovorila, u tancine.fitogeografija napisao:Da i mene interesuje to plasiranje katetera,da li je zaista jako bolno?Ili samo neprijatno?

Tako se daje i spinalna, samo to je samo jedna doza koja se daje u injekciji, ne ostavlja se kateter.leptiric021 napisao:Rece mi da je epidural....negde dole u ledja su je bockali....prilicno bolno kaze...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 10:22 pm
Pre osam godina porodila sam se uz pomoć epiduralne anestezije, a sada čekam da postanem baka ( najstarija kći je pred porodom) i moja ćerka će se takođe poroditi uz epidural.
Nažalost kod nas još uvek vladaju zastarela shvatanja i mnoge žene pričaju zastrašujuće priče o posledicama koje veze nemaju sa stvarnošću. Nakon dva porođaja prirodnim putem, treći je za mene bio neponovljiv doživljaj. Bez boli, bez napora i napona, ustala sam i gledala kako moja beba dolazi na svet. Svima toplo preporučujem da bez straha izaberu ovaj potpuno bezbolni porođaj!
Nažalost kod nas još uvek vladaju zastarela shvatanja i mnoge žene pričaju zastrašujuće priče o posledicama koje veze nemaju sa stvarnošću. Nakon dva porođaja prirodnim putem, treći je za mene bio neponovljiv doživljaj. Bez boli, bez napora i napona, ustala sam i gledala kako moja beba dolazi na svet. Svima toplo preporučujem da bez straha izaberu ovaj potpuno bezbolni porođaj!
Re: epiduralna analgezija??
Moje dame
Ja sam Jovana, student zavrsne godine medicine. Kao buduca majka i lekar, zainteresovana sam za povecanje sigurnosti bezbolnog porodjaja. Iz tog razloga sam se odlucila da radim naucno istrazivacki rad na tu temu. Zamolila bih zene koje su se poradjale sa epiduralom i imaju par minuta slobodnog vremena, da popune anketu na sledecoj adresi
https://docs.google.com/forms/d/1QR69lB ... U/viewform
Unapred zahvalna,
Joka

Ja sam Jovana, student zavrsne godine medicine. Kao buduca majka i lekar, zainteresovana sam za povecanje sigurnosti bezbolnog porodjaja. Iz tog razloga sam se odlucila da radim naucno istrazivacki rad na tu temu. Zamolila bih zene koje su se poradjale sa epiduralom i imaju par minuta slobodnog vremena, da popune anketu na sledecoj adresi
https://docs.google.com/forms/d/1QR69lB ... U/viewform
Unapred zahvalna,
Joka