178 cas 160, na levoj cas 150 cas 140. Puls mi je isto tako visok oko 100, ali vise mislim zato sto se "uzbudim" pre nego sto hocu da izmerim pritisak, bukvalno kao da imate tremu pred neki vazan "dogadjaj" ili sta ja znam, pa mislim da to vise utice na njega (inace mislim da je oko 70)... Hranim se relativno zdravo sem kada sam u skoli, kod kuce uvek imam i kuvano i povrce i sve sve ali se ne bavim sportom i to ima vec godinu i vise. Dosta provodim vremena za racunarom i mogu za sebe reci da sam veliki hipohondra bukvalno svaki bol, svaku promenu pretrazujem po internetu, pripisujem najtezim mogucim bolestima, (trenutno sam u fazi straha od tumora na mozgu, uskoro ocekujem neki drugi nalet straha od neke druge bolesti) sve dok eto danas nisam izmerio pritisak (jer ranije nisam hteo iz straha ne znam ni ja sta vec)...
Dakle pritisak mi je 150/80/100 (zaokruzio sam) i zeleo bih da cujem savete kako da ga smanjim, koji sportovi su za to dobri, vezbe itd, na plivanje ne mogu jer imam problema sa kozom.
Hvala unapred, verujem da cu ostaviti jos dosta tema sem ove jer kao sto rekoh, hipohondra sam.