Srce-Pluca Sta od toga??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Srce-Pluca Sta od toga??
Zdravo.Ja imam problema sa disanjem.Kada god radim nesto pa cak i kada legnem u krevet da psavam ja prosto ne mogu da disem.Imam astmu i koristim pumpicu ali to mi definitivno ne pomaze.Svakim napadom se osecam kao da cu da umrem.Ne znam vise sta da radim preostaje mi samo da se prepustim zivotu.Nestaje mi pumpica a vrlo puno kosta da se kupe.Sta da radim kako da se izlecim.Obratila sam se vama i jos puno njih za koje sam mislila da mogu da mi pomognu.Molim vas barem pokusajte da mi date neki savet.Ne znam da li je u pitanju srce ili pluca.Cak ni moj doktor ne moze ovo da odredi.

Re: Srce-Pluca Sta od toga??
Ja mogu da kazem da sam kao mali koristio dosta tih pumpica,jer sam imao bronhijalnu astmu koje je krenula sa nekih 7-8 godina,salbutamol,neke kapsule za udahnjavanje i jos sto sta,naravno po prepuruci lekara na institutu za majku i dete,izvozao te terapije kontrole itd,i na kraju dobio ventolin pumpica koja trenutno olaksava disanja(kao preventiva) u toku napada koji usled zbog zamaranja i smeha i tako takvih nadrazaja dobijao sam gusenje ili u toku noci u jutarnjim casovaima,ovaj ventolin je zaista olaksao disanje,secam se da sam uvek pomislio kako je lepo disati,dolaskom puberteta,sve je to stabilizovano,skoro da i nema napada,ventoln mi je bio zaista dobro resenje,jedno manje iskustvo
jedino da odes kod nekog kardiloga snimis srce,vidis jel sve ok sa radom srca ,uradis neko test opterecenje,i tu bih trebalo da pokaze,ako postoji neki zastoj ili problem u radu pluca i srca,obavezno kod nekog specijaliste,ili ppromeni nekog drugog lekara,sve najbolje,i brzo resenje problema