Srce-Pluca Sta od toga??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Mansy2001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 28, 2013 11:52 am

Srce-Pluca Sta od toga??

Post od Mansy2001 »

Zdravo.Ja imam problema sa disanjem.Kada god radim nesto pa cak i kada legnem u krevet da psavam ja prosto ne mogu da disem.Imam astmu i koristim pumpicu ali to mi definitivno ne pomaze.Svakim napadom se osecam kao da cu da umrem.Ne znam vise sta da radim preostaje mi samo da se prepustim zivotu.Nestaje mi pumpica a vrlo puno kosta da se kupe.Sta da radim kako da se izlecim.Obratila sam se vama i jos puno njih za koje sam mislila da mogu da mi pomognu.Molim vas barem pokusajte da mi date neki savet.Ne znam da li je u pitanju srce ili pluca.Cak ni moj doktor ne moze ovo da odredi. :o
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Re: Srce-Pluca Sta od toga??

Post od Mitic »

Ja mogu da kazem da sam kao mali koristio dosta tih pumpica,jer sam imao bronhijalnu astmu koje je krenula sa nekih 7-8 godina,salbutamol,neke kapsule za udahnjavanje i jos sto sta,naravno po prepuruci lekara na institutu za majku i dete,izvozao te terapije kontrole itd,i na kraju dobio ventolin pumpica koja trenutno olaksava disanja(kao preventiva) u toku napada koji usled zbog zamaranja i smeha i tako takvih nadrazaja dobijao sam gusenje ili u toku noci u jutarnjim casovaima,ovaj ventolin je zaista olaksao disanje,secam se da sam uvek pomislio kako je lepo disati,dolaskom puberteta,sve je to stabilizovano,skoro da i nema napada,ventoln mi je bio zaista dobro resenje,jedno manje iskustvo :wink: jedino da odes kod nekog kardiloga snimis srce,vidis jel sve ok sa radom srca ,uradis neko test opterecenje,i tu bih trebalo da pokaze,ako postoji neki zastoj ili problem u radu pluca i srca,obavezno kod nekog specijaliste,ili ppromeni nekog drugog lekara,sve najbolje,i brzo resenje problema :)
Odgovori