Karcinom-kako to strašno zvuči

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

laradi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am

Re: Karcinom-kako to strašno zvuči

Post od laradi »

Nisam se dugo javljala jer sam i sama bolesna, te mi je svega bilo preko glave. I ne samo ja, baš nas je snašlo....
Godinu dana posle operacije, vreme je za kontrolu. Dosadašnji nalazi su u redu, ostali su tumor markeri i pregled na Onkologiji.Mama je provela leto na moru i to je uticalo pozitivno na njenu psihu. Ono što je najviše namučilo je to što joj se nakon operacije još uvek nije sve povratilo, do skoro nije čula na levo uvo, ne oseća taj deo vrata i ramena ali ide na bolje.Od zračenja joj je koža pregorela, a kako je niko nije kontrolisao, niti joj posavetovao čime da ispira grlo (sem vode i sode bikarbone) pojavila se kandida koja je muči, a uz to joj se još uvek nije povratila pljuvačna žljezda.Da sve bude gore, na povraćanje je terao sekret iz grla, tako da nije htela ništa da jede ( a i inače je gurman i teška na usvajanju novina u ishrani).Mnogo je oslabila i mene brine, ali tvrdoglavo tera dalje. Šta da vam kažem sa nepunih 50kg ( ako ima i toliko) ona nosi ugalj, loži vatru ( kotao) i ne dozvoljava ništa da joj se kaže. Jedini "luksuz" koji sebi (i meni) dozvoljava je Ecomer. Ja ne znam šta da radim!?
premil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2013 1:03 am

Re: Karcinom-kako to strašno zvuči

Post od premil »

Poštovana laradi,
kakvo je stanje sa vašom majkom? Ništa još ne znam, ali izgleda da se i moja majka suočava sa tom bolešću :( Tražeći informacije, naidjoh i na tvoju temu. Kod nje tek postoji sumnja na to, ali ja tražim šta da radimo, da što prije odreagujemo. Sa ove tačke gledišta, da li mislite da bi trebalo poći u KC Srbije ili na VMA? (Mi nismo iz Srbije, svejedno plaćamo, a i novac je u ovakvim situacijama najčešće najmanji problem :( ) Da li imate nekave preporuke ili savjet? Za doktora, za pretrage, za bilo šta? Molim vas ako išta znate, pišite mi ili na privatnu poruku ili ovdje.
Odgovori