Rendgen u ranoj trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

djavoluša
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 04, 2013 11:59 am

Re: Rendgen u ranoj trudnoci

Post od djavoluša »

dobar dan. ja imam par pitanja za vas. uuh odakle da krenem: elem, imam 35 godina, 114 kg, treća trudnoća je u pitanju, prethodne dve su bile 1999g i 2002g, između su bile dve keretaže ali davno, recimo 2004 i 2005g. no sada je problem u ovoj trudnoći: rađen je rengen u 4 nedelji trudnoće, tačnije(oko 25-26 aprila sam ostala trudna) a 28. maja je rađen rengen pluća (imala sam gušenje) a nisam znala da sam trudna, terapija koja mi je prepisana je bila: panklav tablete (na njemu piše ovako: panklav 2x, 875mg+125mg) i berodual pumpica ( na njoj piše berodual N ), sad je 3. jul i muči me što niko od doktora ne može da mi kaže sada šta dalje nego traže od mene da sačekamo 12-u nedelju i da se uradi ekspertni ultrazvuk, pa će mi kao onda reći šta dalje. da li je moguće da niko od doktora ne može na osnovu običnog ultrazvuka da kaže plod nije u redu ili plod je u redu ili na osnovu ovih lekova što sam pila da li da se sklanja ili ne. mene elem muči da ne bi posle bilo još gore;: da dođem do 20 nedelje, (pošto naši doktori su jako ažurni po pitanju redovnog pregleda i kontrola pa sve moramo zakazivati a za to prođe po 2 nedelje), pa da mi onda kažu moramo da čistimo. to bi me verovatno ubilo ipak je to na pola života. molim vas za neki savet kako da se ponašam, da li mogu još nekome da se obratim da mi da stručni savet i da prestanem da se nerviram!!! hvala vam unapred i molim vas na brz odgovro savet pomoć kako god samo ja ću da poludim od nervoze.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Па видела си и сама на овој теми. Опасни су и антибиотици и јонизујуће зрачење итд. Не знам колико ће последице моћи да виде ултразвуком. Са друге стране, толико разних отрова једемо и пијемо, да се можда овај први утицај може занемарити.

Него, колико си ти висока са својих 114kg?
uplasenapg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 29, 2013 9:38 am

Post od uplasenapg »

Molim Vas za odgovor.
U sedmoj sam nedelji trudnoce. Danas sam radila lekarski pregled a ujedno I rengen pluca. Prva mi je trudnoca I nisam znala da ne smem. Da li mi to može prouzrokovati neke probleme sa plodom? Sta da radim? Molim vas za pomoc
Odgovori