helico bakteriju pylori molim odgovor

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lela91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2013 12:46 pm

helico bakteriju pylori molim odgovor

Post od lela91 »

Oni koji su imaju ovu bakteriju i koji su je imali pre par godina, koliko puta trebaju da rade potrebne analize?
Da li se bakterija moze vratiti? Hvala
Korisnikov avatar
ashley
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2012 8:57 am

Re: helico bakteriju pylori molim odgovor

Post od ashley »

Malopre smo u jednoj drugoj temi pricali o Helikobakteru. Imate puno materijala i ovde na forumu i na internetu na engleskom. Generalno, rizik od infekcije je 1% godisnje i moze se ponovo vratiti posle izlecenja. Svako ko ima tegobe, gastritis, bolove u zelucu, nadimanje, bi trebalo obavezno da se testira.

Ovde imate i nesto na srpskom o tome. http://www.rapidtest.rs/vise-o-helikobakter-pylori/
Twigi63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2013 10:02 pm

Post od Twigi63 »

Moja mama je danas dobila nalaz u kome pise da ima dve vrste Hellico pylori..i to IgG At i IgA At..ovih prvih ima 400 a drugih 130..da li je to moguce u tolikom broju. .ceo zivot ima kiselinu i nikada joj niko nije rekao da je leci tj. tu bakteriju.Ovoga puta tek kada se pojavio problem sa grlom i usima uocili su zajednicki problem.Interesuje me koji je dozvoljen broj,i kako nastaje,jer mi ovaj broj izgleda neverovatan.Hvala na odgovoru.
lela91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2013 12:46 pm

Post od lela91 »

Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.
Twigi63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2013 10:02 pm

Post od Twigi63 »

[quote="lela91"]Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.[/quotL

Lela91,posto ne razumem kako da tumacim vrednosti u nalazu,interesuje me sta to znaci Hellico bac IgG At 400 i Hellico bac IgA At 130..a vidim Vi spominjete 4,07..pojasnite mi ako mozete..hvala unapred:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кажу да је црна чоколада добра против хеликобактерије.

Корисно је да се прочита књига "Алкализуј или умри" коју је написао Theodore A. Baroody.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Moj sadasnji gastroenterolog ne pridaje toj bakteriji vaznost uopste-on leci moje tegobe.
Da pocnem iz pocetka--imao sam probleme sa varenjem i stolicom i nadimanjem gooodinama i na kraju testirao na heliko...
I 8 puta vise od dozvoljenog iii trojna terapija-malo poboljsanja al opste stanje mi se pogorsalo--zatim, posle 6 meseci opet test --isto stanje--i opet trojna terapija,iii meni skoro da pozli od cega ne znam-znam da sam bio jako malaksao i nesvestica me uhvatila i moram da napomenem da sam se nervirao mnogo u tom periodu i zbog drugih stvari i zbog tog problema.
Poceo sam da pijem sedative..

Stanje se popravilo.

Zatim promenio gastroenterologa koji mi je ustanovio KOLAGEN KOLITIS i sad evo vec 2 godine pijem salazopirin i povremeno ranisan i sasvim mi je bolje a gastroenterolog ne pominje uopste helikobakter..
SAMO TREBA SMIRITI ZIVCEEEEE i pokoji ranisan uzimati--mozda i redovno koji mesec dana.
SRECNO
Korisnikov avatar
ashley
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2012 8:57 am

Post od ashley »

Pravilo je da se ukoliko se ustanovi h.pylori obavezno ide na eradikacionu terapiju. Simptomi nakon eradikacije bakterije mogu da nestanu, ali i ne moraju, jer nije helikobakter jedini koji izaziva simptome. Međutim, terapija je obavezna jer se h.pylori smatra kancerogenom.
maximiljan1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 28, 2013 7:42 pm

Post od maximiljan1 »

lela91 napisao:Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.
.kako ti je sada, da li si i dalje pozitivna,,, sta uzimas od teraapije?
Odgovori