Oni koji su imaju ovu bakteriju i koji su je imali pre par godina, koliko puta trebaju da rade potrebne analize?
Da li se bakterija moze vratiti? Hvala
helico bakteriju pylori molim odgovor
Re: helico bakteriju pylori molim odgovor
Malopre smo u jednoj drugoj temi pricali o Helikobakteru. Imate puno materijala i ovde na forumu i na internetu na engleskom. Generalno, rizik od infekcije je 1% godisnje i moze se ponovo vratiti posle izlecenja. Svako ko ima tegobe, gastritis, bolove u zelucu, nadimanje, bi trebalo obavezno da se testira.
Ovde imate i nesto na srpskom o tome. http://www.rapidtest.rs/vise-o-helikobakter-pylori/
Ovde imate i nesto na srpskom o tome. http://www.rapidtest.rs/vise-o-helikobakter-pylori/
Moja mama je danas dobila nalaz u kome pise da ima dve vrste Hellico pylori..i to IgG At i IgA At..ovih prvih ima 400 a drugih 130..da li je to moguce u tolikom broju. .ceo zivot ima kiselinu i nikada joj niko nije rekao da je leci tj. tu bakteriju.Ovoga puta tek kada se pojavio problem sa grlom i usima uocili su zajednicki problem.Interesuje me koji je dozvoljen broj,i kako nastaje,jer mi ovaj broj izgleda neverovatan.Hvala na odgovoru.
Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.
[quote="lela91"]Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.[/quotL
Lela91,posto ne razumem kako da tumacim vrednosti u nalazu,interesuje me sta to znaci Hellico bac IgG At 400 i Hellico bac IgA At 130..a vidim Vi spominjete 4,07..pojasnite mi ako mozete..hvala unapred:)
bila sam odredjene lekove,ali vise nisam kontrolisala... Pomaze i unos lagane hrane,pomalo....takodje i caj od susene brusnice,i da se jede takodje.[/quotL
Lela91,posto ne razumem kako da tumacim vrednosti u nalazu,interesuje me sta to znaci Hellico bac IgG At 400 i Hellico bac IgA At 130..a vidim Vi spominjete 4,07..pojasnite mi ako mozete..hvala unapred:)
Кажу да је црна чоколада добра против хеликобактерије.
Корисно је да се прочита књига "Алкализуј или умри" коју је написао Theodore A. Baroody.
Корисно је да се прочита књига "Алкализуј или умри" коју је написао Theodore A. Baroody.
Moj sadasnji gastroenterolog ne pridaje toj bakteriji vaznost uopste-on leci moje tegobe.
Da pocnem iz pocetka--imao sam probleme sa varenjem i stolicom i nadimanjem gooodinama i na kraju testirao na heliko...
I 8 puta vise od dozvoljenog iii trojna terapija-malo poboljsanja al opste stanje mi se pogorsalo--zatim, posle 6 meseci opet test --isto stanje--i opet trojna terapija,iii meni skoro da pozli od cega ne znam-znam da sam bio jako malaksao i nesvestica me uhvatila i moram da napomenem da sam se nervirao mnogo u tom periodu i zbog drugih stvari i zbog tog problema.
Poceo sam da pijem sedative..
Stanje se popravilo.
Zatim promenio gastroenterologa koji mi je ustanovio KOLAGEN KOLITIS i sad evo vec 2 godine pijem salazopirin i povremeno ranisan i sasvim mi je bolje a gastroenterolog ne pominje uopste helikobakter..
SAMO TREBA SMIRITI ZIVCEEEEE i pokoji ranisan uzimati--mozda i redovno koji mesec dana.
SRECNO
Da pocnem iz pocetka--imao sam probleme sa varenjem i stolicom i nadimanjem gooodinama i na kraju testirao na heliko...
I 8 puta vise od dozvoljenog iii trojna terapija-malo poboljsanja al opste stanje mi se pogorsalo--zatim, posle 6 meseci opet test --isto stanje--i opet trojna terapija,iii meni skoro da pozli od cega ne znam-znam da sam bio jako malaksao i nesvestica me uhvatila i moram da napomenem da sam se nervirao mnogo u tom periodu i zbog drugih stvari i zbog tog problema.
Poceo sam da pijem sedative..
Stanje se popravilo.
Zatim promenio gastroenterologa koji mi je ustanovio KOLAGEN KOLITIS i sad evo vec 2 godine pijem salazopirin i povremeno ranisan i sasvim mi je bolje a gastroenterolog ne pominje uopste helikobakter..
SAMO TREBA SMIRITI ZIVCEEEEE i pokoji ranisan uzimati--mozda i redovno koji mesec dana.
SRECNO
Pravilo je da se ukoliko se ustanovi h.pylori obavezno ide na eradikacionu terapiju. Simptomi nakon eradikacije bakterije mogu da nestanu, ali i ne moraju, jer nije helikobakter jedini koji izaziva simptome. Međutim, terapija je obavezna jer se h.pylori smatra kancerogenom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 28, 2013 7:42 pm
.kako ti je sada, da li si i dalje pozitivna,,, sta uzimas od teraapije?lela91 napisao:Ja sam radila test na helicobacter pylori pre 4 godine,veliki gubitak tezine sa 54kg na 37 kg,gorusica..itd... tada sam bila pozitivna 4,07...