Debelo crveno (ili nesto drugo) - HITNO

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nebitnoJEime
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 2:37 am

Debelo crveno (ili nesto drugo) - HITNO

Post od nebitnoJEime »

Postovani,

pre jedno godinu dana sam otisao na pregled, na racun bolova u stomaku. Rekli su mi da je najverovatnije zbog gojaznosti i ishrane, i da cemo videti dalje kada smrsam. Proslo je godinu dana. Smrsao sam 10ak KG, i potpuno izbacio losu hranu. Stomak je i dalje sumnjiv... Evo sta mene plasi i sta me brine...

Imam ponekad bolove oko pupka, malo udesno i ulevo, sa obe strane, ali taj bol nije onaj bol kao kada nesto konstantno boli i boli... ta bol je mnogo slabasna i vise mi lici kao da unutra imam nesto sto mi pritiska stomak ili sta vec i kada pipnem, onda me jos vise boli. Naravno, ta bol je toliko blaga da je skoro neprimetna. Dakle, ne pravi meni nikakve smetnje, ali me je strah, jer da je u redu, ne bi bolelo...

Takodje,
moje stolice su jako cudne.
Imam redovnu stolicu, dva puta dnevno, ali mi ta stolica ne bude uvek cvrsta i kako treba... Recimo, dva dana u nedelji nije kako valja. Bude malo redja (ne proliv), ponekad bude i masna, pa se jako lepi na zidu solje..

Rekao sam doktorki da se nastavlja sa simptomima, gde mi je dala da uradim neka tri testa, na neka jajasca, na neke parazite i na kandidu. Prva dva rezultata su bila negativna, a kandida je bila pozitivna, ali samo 10 kolonija. Doktorka je rekla da je 10 kolonija normalno, i da do 25 kolonija ne treba nista dirati.

S obzirom da pijem neke lekove zbog insulinske rezistencije od koje bolujem, rekla mi je da cemo videti sta cemo uraditi kada dodjem sledeci put da mi prepise lek.

E sada,
opet sam bio i rekao joj sto i vama gore. Ona je rekla da me ne bi slala na gastro, jer su to "invazivne" metode, i da nemam potrebe da se mucim s tim. Dala mi je samo da pijem kim u vodi (ovo nije ni lek!) kada god me zaboli... Naravno, bolovi se javljaju recimo svaki treci dan, ali ne pomaze voda... Jos jednom d anapomenem da bolovi nisu jaki, cak su i slabi, a da ih pogotovo osecam kada hocu da podignem nesto, da uradim nesto.. kada god napregnem miseice, ja osetim tu nelagodnu bol...

Ne znam sta vise da radim,
plasim se da nije najgore..

I molim Boga da nije,
a molim i vas da mi odgovorite..

Koliko mozete,
jer mi znaci...
nebitnoJEime
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 2:37 am

Re: Debelo crveno (ili nesto drugo) - HITNO

Post od nebitnoJEime »

moram samo da napomenem jos nesto sto sam zaboravio...

desava mi se ponekad da mi dosta krce creva, a desava se i da imam gasove u stomaku i zaostalu stolicu. Tacnije, imam konstantno tu zaostalu... Bio sam kod hirurga zbog neceg drugog u stomaku i rekao da uradim UltraZvuk, ali posto ima mnogooo stolice, da za jedan dan iskoristim 6 onih lekova, sto se gurnu u anus, da se isprazne creva. Sutra ujutru kada sam otisao, ponovo je bilo puno stolice i - pregled neobavljen... na tome je ostalo, jer su mi se izgubili simptomi... Sada pricam o drugom, ali samo da naznacim da, osim simptoma iz gornjeg posta, ja imam i KRCENJE i OSTALU STOLICU...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Можда имаш мали брух који те боли када стежеш мишиће.

Столицу мораш да средиш. Препоручујем ти домаћи кефир и кувану немлевену пшеницу.
Maca Milovina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am

Post od Maca Milovina »

Mene čudi da te doktorka nije poslala kod specijaliste,na neko snimanje i dalje ispitivanje.

ja sam pročitala jednu knjigu gde su pisala dva doktora o bolestima debelog i tankog creva,izmedju ostalog gde kaže da bolovi oko pupka su vezani za bolest tankog creva(ili nepravilnost u radu ) .A to krčanje creva,to pretakanje,može da bude od nervoze.
Isto ,masne kašaste stolice,stolice koje nisu formirane,sve je to vezano za loš rad creva.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Масна столица може да буде знак проблема са јетром. Крчање и гасови лако могу да буду и од кандиде.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Probaj ti malo vise da vodis racuna o ishrani--manje mesa i kojekakvih zacinjenih jela--sto cesce kuvanu psenicu, pirinac, ovsane musle, hleb od celog zrna psenice al i ovo ne smes naglo da pocnes da koristis vec polako da uvodis u ishranu, piti iskljucivo vodu ne gaziranu i kretati se minimum + 5 km dnevno preci.
Kilazu dovesti do normale. Manje nervoze svakako.
srecno
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кажу да је кувано просо убедљиво најбоље и најздравије. Још нисам испробао.
Odgovori