Postovani,
pre jedno godinu dana sam otisao na pregled, na racun bolova u stomaku. Rekli su mi da je najverovatnije zbog gojaznosti i ishrane, i da cemo videti dalje kada smrsam. Proslo je godinu dana. Smrsao sam 10ak KG, i potpuno izbacio losu hranu. Stomak je i dalje sumnjiv... Evo sta mene plasi i sta me brine...
Imam ponekad bolove oko pupka, malo udesno i ulevo, sa obe strane, ali taj bol nije onaj bol kao kada nesto konstantno boli i boli... ta bol je mnogo slabasna i vise mi lici kao da unutra imam nesto sto mi pritiska stomak ili sta vec i kada pipnem, onda me jos vise boli. Naravno, ta bol je toliko blaga da je skoro neprimetna. Dakle, ne pravi meni nikakve smetnje, ali me je strah, jer da je u redu, ne bi bolelo...
Takodje,
moje stolice su jako cudne.
Imam redovnu stolicu, dva puta dnevno, ali mi ta stolica ne bude uvek cvrsta i kako treba... Recimo, dva dana u nedelji nije kako valja. Bude malo redja (ne proliv), ponekad bude i masna, pa se jako lepi na zidu solje..
Rekao sam doktorki da se nastavlja sa simptomima, gde mi je dala da uradim neka tri testa, na neka jajasca, na neke parazite i na kandidu. Prva dva rezultata su bila negativna, a kandida je bila pozitivna, ali samo 10 kolonija. Doktorka je rekla da je 10 kolonija normalno, i da do 25 kolonija ne treba nista dirati.
S obzirom da pijem neke lekove zbog insulinske rezistencije od koje bolujem, rekla mi je da cemo videti sta cemo uraditi kada dodjem sledeci put da mi prepise lek.
E sada,
opet sam bio i rekao joj sto i vama gore. Ona je rekla da me ne bi slala na gastro, jer su to "invazivne" metode, i da nemam potrebe da se mucim s tim. Dala mi je samo da pijem kim u vodi (ovo nije ni lek!) kada god me zaboli... Naravno, bolovi se javljaju recimo svaki treci dan, ali ne pomaze voda... Jos jednom d anapomenem da bolovi nisu jaki, cak su i slabi, a da ih pogotovo osecam kada hocu da podignem nesto, da uradim nesto.. kada god napregnem miseice, ja osetim tu nelagodnu bol...
Ne znam sta vise da radim,
plasim se da nije najgore..
I molim Boga da nije,
a molim i vas da mi odgovorite..
Koliko mozete,
jer mi znaci...
Debelo crveno (ili nesto drugo) - HITNO
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 2:37 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 05, 2013 2:37 am
Re: Debelo crveno (ili nesto drugo) - HITNO
moram samo da napomenem jos nesto sto sam zaboravio...
desava mi se ponekad da mi dosta krce creva, a desava se i da imam gasove u stomaku i zaostalu stolicu. Tacnije, imam konstantno tu zaostalu... Bio sam kod hirurga zbog neceg drugog u stomaku i rekao da uradim UltraZvuk, ali posto ima mnogooo stolice, da za jedan dan iskoristim 6 onih lekova, sto se gurnu u anus, da se isprazne creva. Sutra ujutru kada sam otisao, ponovo je bilo puno stolice i - pregled neobavljen... na tome je ostalo, jer su mi se izgubili simptomi... Sada pricam o drugom, ali samo da naznacim da, osim simptoma iz gornjeg posta, ja imam i KRCENJE i OSTALU STOLICU...
desava mi se ponekad da mi dosta krce creva, a desava se i da imam gasove u stomaku i zaostalu stolicu. Tacnije, imam konstantno tu zaostalu... Bio sam kod hirurga zbog neceg drugog u stomaku i rekao da uradim UltraZvuk, ali posto ima mnogooo stolice, da za jedan dan iskoristim 6 onih lekova, sto se gurnu u anus, da se isprazne creva. Sutra ujutru kada sam otisao, ponovo je bilo puno stolice i - pregled neobavljen... na tome je ostalo, jer su mi se izgubili simptomi... Sada pricam o drugom, ali samo da naznacim da, osim simptoma iz gornjeg posta, ja imam i KRCENJE i OSTALU STOLICU...
Можда имаш мали брух који те боли када стежеш мишиће.
Столицу мораш да средиш. Препоручујем ти домаћи кефир и кувану немлевену пшеницу.
Столицу мораш да средиш. Препоручујем ти домаћи кефир и кувану немлевену пшеницу.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 01, 2013 3:03 am
Mene čudi da te doktorka nije poslala kod specijaliste,na neko snimanje i dalje ispitivanje.
ja sam pročitala jednu knjigu gde su pisala dva doktora o bolestima debelog i tankog creva,izmedju ostalog gde kaže da bolovi oko pupka su vezani za bolest tankog creva(ili nepravilnost u radu ) .A to krčanje creva,to pretakanje,može da bude od nervoze.
Isto ,masne kašaste stolice,stolice koje nisu formirane,sve je to vezano za loš rad creva.
ja sam pročitala jednu knjigu gde su pisala dva doktora o bolestima debelog i tankog creva,izmedju ostalog gde kaže da bolovi oko pupka su vezani za bolest tankog creva(ili nepravilnost u radu ) .A to krčanje creva,to pretakanje,može da bude od nervoze.
Isto ,masne kašaste stolice,stolice koje nisu formirane,sve je to vezano za loš rad creva.
Масна столица може да буде знак проблема са јетром. Крчање и гасови лако могу да буду и од кандиде.
Probaj ti malo vise da vodis racuna o ishrani--manje mesa i kojekakvih zacinjenih jela--sto cesce kuvanu psenicu, pirinac, ovsane musle, hleb od celog zrna psenice al i ovo ne smes naglo da pocnes da koristis vec polako da uvodis u ishranu, piti iskljucivo vodu ne gaziranu i kretati se minimum + 5 km dnevno preci.
Kilazu dovesti do normale. Manje nervoze svakako.
srecno
Kilazu dovesti do normale. Manje nervoze svakako.
srecno
Кажу да је кувано просо убедљиво најбоље и најздравије. Још нисам испробао.