Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc
Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc
Oko mi mi je crveno i nateceno,svrbi i pece. Na obudu kapka imam neke sitne tackice koje svrbe i peckaju. Kasnije se formiraju u krastice (cesao ili ne cesao). Oko krmelja,mnogo vise nocu nego danju. Pored toga i zlezda kod uha mi je natecena. Svake godine mi se ovo desava 2-3x i traje 7-10dana. Isao sam kod lekara i samo su mi prepisali hloramfenikol (koji ne deluje),pa su mi prepisivali acidiborici kapi i korticin mast (od kao nesto pomaze) . Jednom prilikom su mi rekili da je to hronicna stafilokona infekcija,a pre toga konjuktivitis. Ako je potrebno slikacu oko.
Re: Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc
Зашто ти не узму брис из ока и ураде антибиограм? Тек онда треба да ти дају одговарајући антибиотик.
Ја за почетне инфекције ока користим мед. Ставим капљицу меда у око. Много пече али је веома делотворан. Не знам да ли би ти сада то смео да урадиш јер ти је инфекција већ поодмакла.
Можда би ти помогло да се умиваш водом у којој си добро растворио соду бикарбону. Или да у око стављаш капи физиолошког раствора у који додаш соде бикарбоне. Нисам никада то радио па ти не могу препоручити концентрацију за раствор. Вероватно би пуна кашичица соде бикарбоне била довољна на пола литра физиолошког раствора. Обавезно да до краја раствориш соду бикарбону. Као што рекох, то нисам радио, па опрезно.
Ја за почетне инфекције ока користим мед. Ставим капљицу меда у око. Много пече али је веома делотворан. Не знам да ли би ти сада то смео да урадиш јер ти је инфекција већ поодмакла.
Можда би ти помогло да се умиваш водом у којој си добро растворио соду бикарбону. Или да у око стављаш капи физиолошког раствора у који додаш соде бикарбоне. Нисам никада то радио па ти не могу препоручити концентрацију за раствор. Вероватно би пуна кашичица соде бикарбоне била довољна на пола литра физиолошког раствора. Обавезно да до краја раствориш соду бикарбону. Као што рекох, то нисам радио, па опрезно.