Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Veloce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 20, 2013 11:53 pm

Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc

Post od Veloce »

Oko mi mi je crveno i nateceno,svrbi i pece. Na obudu kapka imam neke sitne tackice koje svrbe i peckaju. Kasnije se formiraju u krastice (cesao ili ne cesao). Oko krmelja,mnogo vise nocu nego danju. Pored toga i zlezda kod uha mi je natecena. Svake godine mi se ovo desava 2-3x i traje 7-10dana. Isao sam kod lekara i samo su mi prepisali hloramfenikol (koji ne deluje),pa su mi prepisivali acidiborici kapi i korticin mast (od kao nesto pomaze) . Jednom prilikom su mi rekili da je to hronicna stafilokona infekcija,a pre toga konjuktivitis. Ako je potrebno slikacu oko.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Infekcija ili sta vec,molim vas za pomoc

Post od aa_aca »

Зашто ти не узму брис из ока и ураде антибиограм? Тек онда треба да ти дају одговарајући антибиотик.

Ја за почетне инфекције ока користим мед. Ставим капљицу меда у око. Много пече али је веома делотворан. Не знам да ли би ти сада то смео да урадиш јер ти је инфекција већ поодмакла.

Можда би ти помогло да се умиваш водом у којој си добро растворио соду бикарбону. Или да у око стављаш капи физиолошког раствора у који додаш соде бикарбоне. Нисам никада то радио па ти не могу препоручити концентрацију за раствор. Вероватно би пуна кашичица соде бикарбоне била довољна на пола литра физиолошког раствора. Обавезно да до краја раствориш соду бикарбону. Као што рекох, то нисам радио, па опрезно.
Odgovori