Žlezda na vratu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Djeka63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2013 8:25 pm

Re: Žlezda na vratu?

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:
Djeka63 napisao:Uput sam za hematologa odmah dobila, a za samo 6 sati uradjenna mi je biopsija. U roku od 7 dana mi je stigao nalaz. Postoji ipak azurnost kod nasih lekara.
Ажурност не постоји. Изузетака је веома мало и они само потврђују правило. Имали сте среће да наиђете на доброг лекара. :D

Pa to da. Hvala Bogu da je bilo tako. :)
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Pa to da. Hvala Bogu da sam naišla na takvog lekara. :)

Hvala Slavko na posršci i savetima. Drago mi je da mi ih daje tako pozitivna osoba. :) Znam da moram da se borim i verujem u samo u bolje, na loše ni ne pomišljam. A, što se aronije tiče mislila sam na onu kao sok, što se uzima u apotekama. Nigde nisam našla aroniju pravu već kandiranu, ali smatram da je ona na neki način izgubila svoje svojstvo kandiranjem. Tako da ću probati nju. Ne može škoditi ništa.... :)
mihajlo mihajlovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 12:57 am

Post od mihajlo mihajlovic »

Djeka63 napisao:Pa to da. Hvala Bogu da sam naišla na takvog lekara. :)

Hvala Slavko na posršci i savetima. Drago mi je da mi ih daje tako pozitivna osoba. :) Znam da moram da se borim i verujem u samo u bolje, na loše ni ne pomišljam. A, što se aronije tiče mislila sam na onu kao sok, što se uzima u apotekama. Nigde nisam našla aroniju pravu već kandiranu, ali smatram da je ona na neki način izgubila svoje svojstvo kandiranjem. Tako da ću probati nju. Ne može škoditi ništa.... :)

Узми само "свежу"одн.замрзнуту.
Живим "преко"и посадио Аронију -10 струка.Беззахтевна биљка,еколошка,јер нема болести.
На сајту :"Све о вину" ,има обавештења и ко производи Аронију,можда близу твог места,купиш директно.
Сок је одличан,могао бих и 5Л дневно да попијем.
Овде је релативно скуп=€20-25€/Л,
или мало паковање ,смрзнутих Аронија од 125грама,од €2.5-3.5€

Аронију можеш и да сушиш,стављаш у колаче,мешаш са неким слатком...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Бојим се да аронија није баш тако делотворна. Чим се нешто тако интензивно рекламира и продаје по енормно високој цени, ту нешто смрди.

Исто као што продају онај магнетни накит. Корисна је и аронија и магнети, па се то користи као информација за енормно богаћење.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Узми само "свежу"одн.замрзнуту.
Живим "преко"и посадио Аронију -10 струка.Беззахтевна биљка,еколошка,јер нема болести.
На сајту :"Све о вину" ,има обавештења и ко производи Аронију,можда близу твог места,купиш директно.
Сок је одличан,могао бих и 5Л дневно да попијем.
Овде је релативно скуп=€20-25€/Л,
или мало паковање ,смрзнутих Аронија од 125грама,од €2.5-3.5€

Аронију можеш и да сушиш,стављаш у колаче,мешаш са неким слатком...[/quote]

I ovde ima ljudi koji su je posadili, ali još nikome nije rodila. Našla sam neki sok u apoteci, baš neka ruska firma je radi, pa razmišljam o njoj ipak oni tamo nje imaju dosta. Moram pokušati da nađem nekako. A, gde živite vi? Nije mi jasno zašto se ona ne uvozi u Srbiju. :/
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:Бојим се да аронија није баш тако делотворна. Чим се нешто тако интензивно рекламира и продаје по енормно високој цени, ту нешто смрди.

Исто као што продају онај магнетни накит. Корисна је и аронија и магнети, па се то користи као информација за енормно богаћење.
Pa to jeste. Ali ipak kada si bolestan hvataš se za svaku slamku. U te magnete naravno da ne verujem, čula sam da čak i imaju kontra efekte. Ova aronija je ipak voćka i koliko toliko ima nekog vitamina. Jedan dečko na odeljenju mi je rekao da je on koristi i da mu dosta pomaže da održi krvnu sliku.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:Pa to jeste. Ali ipak kada si bolestan hvataš se za svaku slamku. U te magnete naravno da ne verujem, čula sam da čak i imaju kontra efekte. Ova aronija je ipak voćka i koliko toliko ima nekog vitamina. Jedan dečko na odeljenju mi je rekao da je on koristi i da mu dosta pomaže da održi krvnu sliku.
Зашто "наравно да не верујеш у магнете"?! Вишедеценијска истраживања и вишевековна искуства показују изузетно позитивне ефекте код примене сталног магнетног поља. Проблем је што тај магнетни накит у себи има превише мале магнете да би имали икаквог ефекта, осим ако имаш среће па га убодеш на одговарајућу акупунктурну тачку. Пре ћеш добити седмицу на лотоу него тако убости позицију.

Контра ефекти код примене магнетног поља не постоје. Ту причу шире они којима није у интересу да на пример магнетима за годину дана регенеришеш свој кук. Уместо да одеш на скупу операцију, ти си купио неколико магнета за 20 евра и решио проблем. Евентуално, ко не жели да се малтретира око намештања и фиксирања мегнета, оде код особе која то ради професионално и плати око 200 евра. То је много мање и једноставније од наведене операције. Уз то магнети остају за неку накнадну примену.

Уместо да идеш у барокомору да би тако зарасла рана која неће да зарасте месецима или годинама, купиш два магнета за 4 евра и решиш проблем за месец дана. И тако даље. Погледај на мом сајту шта сам у здравственим саветима писао о магнетном пољу.

Да ли за крвну слику треба да спомињем коприву која је сигурно много боља од ароније, а јефтинија неколико стотина пута? Аронија је извикана. Корисна јесте, али беспотребна поред толико наших трава. То ипак превише смрди на обману, да не кажем спиновање. :D
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Зашто "наравно да не верујеш у магнете"?! Вишедеценијска истраживања и вишевековна искуства показују изузетно позитивне ефекте код примене сталног магнетног поља. Проблем је што тај магнетни накит у себи има превише мале магнете да би имали икаквог ефекта, осим ако имаш среће па га убодеш на одговарајућу акупунктурну тачку. Пре ћеш добити седмицу на лотоу него тако убости позицију.

Контра ефекти код примене магнетног поља не постоје. Ту причу шире они којима није у интересу да на пример магнетима за годину дана регенеришеш свој кук. Уместо да одеш на скупу операцију, ти си купио неколико магнета за 20 евра и решио проблем. Евентуално, ко не жели да се малтретира око намештања и фиксирања мегнета, оде код особе која то ради професионално и плати око 200 евра. То је много мање и једноставније од наведене операције. Уз то магнети остају за неку накнадну примену.

Уместо да идеш у барокомору да би тако зарасла рана која неће да зарасте месецима или годинама, купиш два магнета за 4 евра и решиш проблем за месец дана. И тако даље. Погледај на мом сајту шта сам у здравственим саветима писао о магнетном пољу.

Да ли за крвну слику треба да спомињем коприву која је сигурно много боља од ароније, а јефтинија неколико стотина пута? Аронија је извикана. Корисна јесте, али беспотребна поред толико наших трава. То ипак превише смрди на обману, да не кажем спиновање. :D[/quote]

Pa znaš kako...imala je moja neka komšinica epilepsiju i njoj su kupovali te magnete i njoj se stanje pogoršalo. Ama, po 2-3 napada po danu, noći bile katastrofa i to uvek kada ga je imala kod sebe. Naravno, kada je došla kod lekara kad ih nije poubijao. Nije ga više koristila i sve je bilo okej. E, za koprivu nisam znala, toga kod babe ima koliko hoćeš. Super, nisam za nju znala, a volim sok od nje. Imam novi problem, napisaću ispod, pa vidi ako žnaš nešto o tome. :)
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Pojavila mi se neka akcesorna slezina, valjda se tako zove. Znam šta je ona i da je ona urođena anomalija, ali ja sam skoro imala ultrazvuk, pre ovoga i bila je uredu i nisam je imala. E, sada meni slezina je uredu, čak i nije uvećana (iako je to svojstveno za Hočkina). Uradila ja nalaze i sada: Fibrinogen 5.20, Sedimentacija 48, Eritrociti 7.90, a Leukociti 2.60. Oni su najednom pali a eritrociti su mi bili 5.00. Jel moguće da se tako przo promenile te vrednosti? Jel mogla ta slezina da nešto promeni? Limfociti su samo malo uvećaniji nego što su bili. Inače u petak sam radila nalaze.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:Pa znaš kako...imala je moja neka komšinica epilepsiju i njoj su kupovali te magnete i njoj se stanje pogoršalo. Ama, po 2-3 napada po danu, noći bile katastrofa i to uvek kada ga je imala kod sebe. Naravno, kada je došla kod lekara kad ih nije poubijao. Nije ga više koristila i sve je bilo okej. E, za koprivu nisam znala, toga kod babe ima koliko hoćeš. Super, nisam za nju znala, a volim sok od nje. Imam novi problem, napisaću ispod, pa vidi ako žnaš nešto o tome. :)
Хе, хе. Ако су користили магнетни накит тешко да је ишта могло да јој буде од тих малецких магнета.

И када су макли магнете она оздравила. Неће моћи ове ноћи. Сигурно су је накљукали лековима па нема нападе епилепсије.

Могао бих да поверујем у такве ефекте на мозак који је болестан од епилепсије у случају да су користили веома јаке магнете и да их је држала баш на глави. Стално магнетно поље побољшава циркулацију и регенерацију ткива, па су свакакви пропратни ефекти могући.

Ево ти један пример. Ако се јаком магнетном пољу изложи неки део тела који је под упалом, велика је шанса да ће се бол многоструко повећати - до неиздрживости. Тада се уклони поље и касније поново врати. И тако до излечења. Ја испробао па знам шта причам. Додуше, испробао сам на стопалу. :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:Pojavila mi se neka akcesorna slezina, valjda se tako zove. Znam šta je ona i da je ona urođena anomalija, ali ja sam skoro imala ultrazvuk, pre ovoga i bila je uredu i nisam je imala. E, sada meni slezina je uredu, čak i nije uvećana (iako je to svojstveno za Hočkina). Uradila ja nalaze i sada: Fibrinogen 5.20, Sedimentacija 48, Eritrociti 7.90, a Leukociti 2.60. Oni su najednom pali a eritrociti su mi bili 5.00. Jel moguće da se tako przo promenile te vrednosti? Jel mogla ta slezina da nešto promeni? Limfociti su samo malo uvećaniji nego što su bili. Inače u petak sam radila nalaze.
Како то да имаш урођену аномалију коју ниси имала пре неког времена?! Ако је нешто урођено, ваљда се има од рођења? Зато се тако и зове. Баш свашта.

И наизглед најмањи поремећаји органа могу да изазову велике промене у крвној слици, најчешће зато што им претходи дужи период проблематичног функционисања. На жалост, немам довољно информација и знања да бих прецизно могао да ти дам одговор. Извини.

Једино што могу да ти препоручим је да установиш шта значи здраво живети и да почнеш то да примењујеш. Организам је много чудан. Из свакаквих стања може да се извуче само ако му се пружи шанса и подршка. Неке елементе сам и ја описао на мом сајту па погледај. То захтева много труда, а понекад и времена, али исплати се.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:
Djeka63 napisao:Pa znaš kako...imala je moja neka komšinica epilepsiju i njoj su kupovali te magnete i njoj se stanje pogoršalo. Ama, po 2-3 napada po danu, noći bile katastrofa i to uvek kada ga je imala kod sebe. Naravno, kada je došla kod lekara kad ih nije poubijao. Nije ga više koristila i sve je bilo okej. E, za koprivu nisam znala, toga kod babe ima koliko hoćeš. Super, nisam za nju znala, a volim sok od nje. Imam novi problem, napisaću ispod, pa vidi ako žnaš nešto o tome. :)
Хе, хе. Ако су користили магнетни накит тешко да је ишта могло да јој буде од тих малецких магнета.

И када су макли магнете она оздравила. Неће моћи ове ноћи. Сигурно су је накљукали лековима па нема нападе епилепсије.

Могао бих да поверујем у такве ефекте на мозак који је болестан од епилепсије у случају да су користили веома јаке магнете и да их је држала баш на глави. Стално магнетно поље побољшава циркулацију и регенерацију ткива, па су свакакви пропратни ефекти могући.

Ево ти један пример. Ако се јаком магнетном пољу изложи неки део тела који је под упалом, велика је шанса да ће се бол многоструко повећати - до неиздрживости. Тада се уклони поље и касније поново врати. И тако до излечења. Ја испробао па знам шта причам. Додуше, испробао сам на стопалу. :D

A, ne ne nisam rekla da je ozdravila nego da joj je bilo kao i predhodno pod lekovima. Stabilizovano stanje. Kapiram ja njihovu namenu, ali ipak mi se ne uzima tako nešto. :D
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:
Djeka63 napisao:Pojavila mi se neka akcesorna slezina, valjda se tako zove. Znam šta je ona i da je ona urođena anomalija, ali ja sam skoro imala ultrazvuk, pre ovoga i bila je uredu i nisam je imala. E, sada meni slezina je uredu, čak i nije uvećana (iako je to svojstveno za Hočkina). Uradila ja nalaze i sada: Fibrinogen 5.20, Sedimentacija 48, Eritrociti 7.90, a Leukociti 2.60. Oni su najednom pali a eritrociti su mi bili 5.00. Jel moguće da se tako przo promenile te vrednosti? Jel mogla ta slezina da nešto promeni? Limfociti su samo malo uvećaniji nego što su bili. Inače u petak sam radila nalaze.
Како то да имаш урођену аномалију коју ниси имала пре неког времена?! Ако је нешто урођено, ваљда се има од рођења? Зато се тако и зове. Баш свашта.

И наизглед најмањи поремећаји органа могу да изазову велике промене у крвној слици, најчешће зато што им претходи дужи период проблематичног функционисања. На жалост, немам довољно информација и знања да бих прецизно могао да ти дам одговор. Извини.

Једино што могу да ти препоручим је да установиш шта значи здраво живети и да почнеш то да примењујеш. Организам је много чудан. Из свакаквих стања може да се извуче само ако му се пружи шанса и подршка. Неке елементе сам и ја описао на мом сајту па погледај. То захтева много труда, а понекад и времена, али исплати се.

Urođena anomalija u medicini je ta na neki način izraslina na slezini, tj akcesorna slezina. Ona kako ja znam pošto mi je brat u medicinsku išao je urođena kod čoveka. Nego je fazon što ja to nisam imala ni na jednom uz do pre neki dan, pa mi nije jasno. Uradim kks i kad nisam pala u nesvest. Doduše UZ mi je rađen u Ša, a oni su malo tupavi i nezainteresovani. Sutra idem na IMD pa će mi hematolog reći o čemu se radi. Samo znam da sam se isprepadala. :/ A, to za ishranu si upravu. Ja nikada o njoj nisam vodila računa i došlo mi je glave. :D
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:A, ne ne nisam rekla da je ozdravila nego da joj je bilo kao i predhodno pod lekovima. Stabilizovano stanje. Kapiram ja njihovu namenu, ali ipak mi se ne uzima tako nešto. :D
Можда је једноставно имала (свестан или несвестан) страх од магнета па јој се стање погоршало. Разне варијанте су могуће. Примена магнета наравно не може да се ради на памет и тек тако. Неком приликом ћеш моћи да их испробаш на безазленом случају. Рецимо да се удариш у ногу или истегнеш мишић. Ако користиш магнет ткиво ће да се регенерише много брже. У сваком случају, ако се нечега бојиш не треба ни да га користиш јер тешко може да изађе на добро.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:
Djeka63 napisao:A, ne ne nisam rekla da je ozdravila nego da joj je bilo kao i predhodno pod lekovima. Stabilizovano stanje. Kapiram ja njihovu namenu, ali ipak mi se ne uzima tako nešto. :D
Можда је једноставно имала (свестан или несвестан) страх од магнета па јој се стање погоршало. Разне варијанте су могуће. Примена магнета наравно не може да се ради на памет и тек тако. Неком приликом ћеш моћи да их испробаш на безазленом случају. Рецимо да се удариш у ногу или истегнеш мишић. Ако користиш магнет ткиво ће да се регенерише много брже. У сваком случају, ако се нечега бојиш не треба ни да га користиш јер тешко може да изађе на добро.

Aha. Pa da, ima logike. :)
Odgovori