Žlezda na vratu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Djeka63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2013 8:25 pm

Žlezda na vratu?

Post od Djeka63 »

Pre neki dan primetila sam da mi je sa leve strane vrata nateklo nesto. A, pre toga nisam osetila bol, ali mi je nešto smetalo pri gutanju. Danas sam primetila da to imam i sa desne strane. Šta bi to moglo da bude? I šta je moglo da prouzrokuje. Ne kijam, ne kašljem. Imala sam samo jutros temperaturu, tj 37.1, ali više nemam. S' tim što je moja konstantna temperatura 35.5 ili 7, pa me onda i 37.1 smalaksa. U poslednje vreme mi je i nizak jako pritisak. Sve mi se nešto u poslednjih nekoliko dana promenilo. Inače ta žlezda nije velika, malo se primećuje na oko, ali na dodir više.

Unapred, hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Žlezda na vratu?

Post od aa_aca »

Заушке.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Nisu zaušci. Biopsija je pokazala Hočkinov limfon. Tako da, ko bude imao ovakve tegobe, obavezno kod doktora.!!!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

imate li jos koju informaciju o zlezdama, sta su lekari rekli?
jel' ce se to vaditi, imate li neki izvestaj?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Pa informacija je Hočkin.
Verovatno su vam objasnili, u suštini je prognoza dobra, pogotovo ako je u početnim stadijumima.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Pa, meni su izvađeno iz vrata 4 žlezde, ja sam primetila jednu, ali na ultrazvuku je bilo još 3. Kada se radi o manjoj, radi se samo biopsija, tj ide na histopatološki nalaz samo delić te žlezde. Rekli su mi da su prognoze dobre. Inače prvi je stadijum, a drugi gradus. Sledi 6 ciklusa ABVD terapije i najverovatnije posle zračenje. A da meni su i na RTG-u pluća našli josš jedan limfni čvor, ali nisu smeli da diraju. A daljee, šta sledi....IZDRŽAĆU.!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:Nisu zaušci. Biopsija je pokazala Hočkinov limfon. Tako da, ko bude imao ovakve tegobe, obavezno kod doktora.!!!
Мислим да је ово светски рекорд или чак за Гинисову књигу рекорда. За седам календарских дана завршити посао са лекаром опште праксе, упутом, специјалистом (или више специјалиста), одмах урадити биопсију и добити резултат. Просто да човек не поверује.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

znaci operacija je odradjena, terapiju cete primiti, tokom iste ako ne budete primali infuziju pijte sto vise tecnosti...
cela stvar je odlicna jer se nalazite u prvom stadijumu, znam dosta ljudi koji su se od ove bolesti izlecili, bitno je da je uhvacen u startu, da ste na vreme otisli kod lekara i da cela stvar nije uznapredovala...ako vam trebaju kakve informacije oko lecenja mogu vam pomoci jer sam se lecio i ja od karcinoma, doduse ne od limfoma vec od karcinoma testisa...
naravno da cete izdrzati, terapije morate odraditi, nisu one nista specijalno, sve se to da izdrzati... :)
pozdrav!
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

aa_aca napisao:
Djeka63 napisao:Nisu zaušci. Biopsija je pokazala Hočkinov limfon. Tako da, ko bude imao ovakve tegobe, obavezno kod doktora.!!!
Мислим да је ово светски рекорд или чак за Гинисову књигу рекорда. За седам календарских дана завршити посао са лекаром опште праксе, упутом, специјалистом (или више специјалиста), одмах урадити биопсију и добити резултат. Просто да човек не поверује.

Uput sam za hematologa odmah dobila, a za samo 6 sati uradjenna mi je biopsija. U roku od 7 dana mi je stigao nalaz. Postoji ipak azurnost kod nasih lekara.
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Slavko_slavko napisao:znaci operacija je odradjena, terapiju cete primiti, tokom iste ako ne budete primali infuziju pijte sto vise tecnosti...
cela stvar je odlicna jer se nalazite u prvom stadijumu, znam dosta ljudi koji su se od ove bolesti izlecili, bitno je da je uhvacen u startu, da ste na vreme otisli kod lekara i da cela stvar nije uznapredovala...ako vam trebaju kakve informacije oko lecenja mogu vam pomoci jer sam se lecio i ja od karcinoma, doduse ne od limfoma vec od karcinoma testisa...
naravno da cete izdrzati, terapije morate odraditi, nisu one nista specijalno, sve se to da izdrzati... :)
pozdrav!

Hvala Vam puno na podršci. :) A, za vodu mnogi su mi rekli da je moram dosta unositi.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

samo pozitivno gledajte na sve to, nemojte da slusate budale koje ce vam sasvim sigurno savetovati da ostavite hemoterapiju i da probate "njihove preparate"...
ako budete razmisljali pozitivno onda su vam sanse za izlecenjem jos vece... :)
voda(najvise zbog izbacivanja citotoksina iz organizma), vitamini ali u prirodnom obliku, dobar odmor, umerena fizicka aktivnost... :)
Djeka63
Novi član
Novi član

Post od Djeka63 »

Slavko_slavko napisao:samo pozitivno gledajte na sve to, nemojte da slusate budale koje ce vam sasvim sigurno savetovati da ostavite hemoterapiju i da probate "njihove preparate"...
ako budete razmisljali pozitivno onda su vam sanse za izlecenjem jos vece... :)
voda(najvise zbog izbacivanja citotoksina iz organizma), vitamini ali u prirodnom obliku, dobar odmor, umerena fizicka aktivnost... :)
Naravno da neću da odustajem, iako znam da je sigurno teško i mučno. Jedini je problem što nema leka dacina. Moram samo sačekati dok lekar nađe, pretpostavlja da ima na institutu za onkologiju. Samo bi vas pitala šta mislite o sibirskoj aroniji. Da je niste koristili? Čula sam da je jako dobra, pogotovo za hockinovu bolest.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Djeka63 napisao:Uput sam za hematologa odmah dobila, a za samo 6 sati uradjenna mi je biopsija. U roku od 7 dana mi je stigao nalaz. Postoji ipak azurnost kod nasih lekara.
Ажурност не постоји. Изузетака је веома мало и они само потврђују правило. Имали сте среће да наиђете на доброг лекара. :D
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ja vam ne mogu reci koliko je tesko ili mucno, za mene nije bilo, meni je jedini cilj bio da se izlecim i ja sam to zeleo i kroz sve sam to prosao na ovaj nacin: idem, primicu terapiju, nekako cu izdrzati tih 5 dana pa cu onda biti miran 2 nedelje, jupi, cim dodjem kuci jescu moje omiljeno jelo...imao sam glavni cilj da ozdravim, na duze staze, ali sa druge strane nisam planirao nista veliko... :)
lek ce se nabaviti, samo da ne cekate previse...
aronija kao aronija ne moze da skodi, ja je jedem jer mi pomaze u smirivanju stomaka, cak smo je i zasadili u dvoristu pa ce za par godina biti roda...100 grama je oko 150 dinara, uzmem po 8-16 bobica uvece i miran sam...to vam pre dodje kao pomaganje organizmu na prirodan nacin uvodjenjem vitamina...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Slavko_slavko napisao:......aronija kao aronija ne moze da skodi, ja je jedem jer mi pomaze u smirivanju stomaka, .......
У ком смислу помаже у смиривању стомака?
Odgovori