Kao da imam hijatalnu herniju

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
nike92
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2013 10:31 pm

Kao da imam hijatalnu herniju

Post od nike92 »

Juce po danu uzeo da jedem i kada sam jeo, osetio sam bol u ledjima pored kicmenih prsljenova, bol se protegla do trapeza i sve do lijeve ruke uz triceps pa malo kroz podlakticu, popio sam rapten K i proslo je.

kada sam legao, legao sam na lijevu stranu, u stomaku negdje u predelu zeludca puckalo je nesto, kao da je neka voda unutra pa lupka.
Srca mi normalno kuca i normalno disem.

Kada ustanem sve je okej.

Sve je to proslo i sve okej sinoc se najedem bas pravo i legnem spavati nakon 3h , ujutru se probudim i osjetim opet isto lupkanje unutra i to kada lezim samo na levoj strani.

Inace citam po netu da moze biti uzrok i dizanje teretana, idem u teretanu inace, pa mi recite onda koje vjezbe da ne radim.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Kao da imam hijatalnu herniju

Post od aa_aca »

Вероватно си укљештио спој између кичме и ребара. Да ли те још увек боли то место поред кичме?
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

Ne boli me taj spoj, ali do prije poal sata, imao sam bol u levom delu grudi kroz sredinu boli i probada pozadi kod plecke i trapeza u misiciu i kada mi leva ruka isto bolila.

Sada je sve okej !

Gledacu da jedem cesce a manje obroke, a ne kao sinoc kada sam se najeo nenormalno.

Da li je greska sto popijem 2.5 litre vode dok treniram, da nisam zajebao s tim zludac pa mzoda dobio zeludacnu kilu?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не можеш да добијеш желудачну килу од много воде. Од много хране већ можеш. Преједање може да изазове свакојаке проблеме.

Него, нешто мислим, било би добро да одеш до кардиолога - већ сутра. Сумњиво ми је то повремено севање од леђа и кроз руку. Да си нешто ишчашио или укљештио, не би те само повремено севало. Најбоље је да одеш на хитну помоћ, јер ако будеш чекао упуте и остало, постаће бесмислено. Можеш и у среду у ВМА на хитну - тада примају све пацијенте. У међувремену немој да се излажеш физичким напорима.
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

Ma vidjecu nzm jos da li da idem posto ne pazim nikako, hodam golisav po ovakvom vremenu i moguce da sam navukao prehladu itd itd, a i roditelji mi stalno govore obuci se utopli se itd itd.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ипак ти скокни до хитне да погледају срдашце. Колико имаш година?
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

21, izmjericu ja pritisak posle ;) !
nike92
Stalni član
Stalni  član

Post od nike92 »

Najveorvantije sam se prehladio.

Ovo sto me boli verovatno ukljustio misic.

Mene interesuje za ono sto sma rekao sta se to cuje unutra:
kada legnem na lijevu stranu, izmedju grudnog kosa i stomaka kao da je neka voda unutra pa lupka.
Srca mi normalno kuca i normalno disem.

Znaci samo kada legnem na lijevu stranu !
Sta je to ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако је укљештење - не може да боли повремено, него боли стално док се не ослободи.

Оно вероватно бућка из желуца или из црева - претаче се храна и течност коју си појео и попио. Због варења хране боље је лежати на десној страни.
Odgovori