Bol u zelucu
Bol u zelucu
Imam vec dve godine problema sa zelucem. Kad god imam neki stres,osecam bolove u zelucu i to poprilicno jake i ne znam kako da se borim sa njima. Cak i kada nisam svesna da sam nervozna ja osecam bolove. U poslednje vreme su jaci i ucestaliji. Da li postoje neki lekovi koje bih mogla da pijem ili da li postoji neko drugo resenje za ovaj problem?
Re: Bol u zelucu
Могуће је да ти се желудац грчи због стреса и да одатле потичу болови. Овде би чај од камилице или црни чај могао да помогне. Можеш да се консултујеш са биљном апотеком Јосиф Панчић. Имаш линк на мом сајту (адреса у профилу) под Линкови, Здравље, Чајеви.
Вероватније је да ти се лучи више киселине због стреса и она нагриза желудац. Тако се добија и чир. У акутним стањима може да помогне раствор соде бикарбоне: добро размутиш кашичицу на два деци воде. Међутим, ово смеш само повремено да користиш јер редовна примена изазива контраефекат. Једи храну која се лако вари како би желудац лучио што мање киселине.
Домаћи кефир је одличан за желудац. Нисам пробао, али кажу да је лимунада без шећера одлична јер изазива контраефекат и неутрализује киселину, а не рецимо као сирће - које је исто кисело. Чудно, али рекоше ми да је тако.
Вероватније је да ти се лучи више киселине због стреса и она нагриза желудац. Тако се добија и чир. У акутним стањима може да помогне раствор соде бикарбоне: добро размутиш кашичицу на два деци воде. Међутим, ово смеш само повремено да користиш јер редовна примена изазива контраефекат. Једи храну која се лако вари како би желудац лучио што мање киселине.
Домаћи кефир је одличан за желудац. Нисам пробао, али кажу да је лимунада без шећера одлична јер изазива контраефекат и неутрализује киселину, а не рецимо као сирће - које је исто кисело. Чудно, али рекоше ми да је тако.
Hvala na odgovoru.
Заборавио сам да ти кажем да не користиш чајеве из кесица. Само класичне за које ти треба цедиљка.