Bol u zelucu

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Vilena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2013 3:13 pm

Bol u zelucu

Post od Vilena »

Imam vec dve godine problema sa zelucem. Kad god imam neki stres,osecam bolove u zelucu i to poprilicno jake i ne znam kako da se borim sa njima. Cak i kada nisam svesna da sam nervozna ja osecam bolove. U poslednje vreme su jaci i ucestaliji. Da li postoje neki lekovi koje bih mogla da pijem ili da li postoji neko drugo resenje za ovaj problem?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bol u zelucu

Post od aa_aca »

Могуће је да ти се желудац грчи због стреса и да одатле потичу болови. Овде би чај од камилице или црни чај могао да помогне. Можеш да се консултујеш са биљном апотеком Јосиф Панчић. Имаш линк на мом сајту (адреса у профилу) под Линкови, Здравље, Чајеви.

Вероватније је да ти се лучи више киселине због стреса и она нагриза желудац. Тако се добија и чир. У акутним стањима може да помогне раствор соде бикарбоне: добро размутиш кашичицу на два деци воде. Међутим, ово смеш само повремено да користиш јер редовна примена изазива контраефекат. Једи храну која се лако вари како би желудац лучио што мање киселине.

Домаћи кефир је одличан за желудац. Нисам пробао, али кажу да је лимунада без шећера одлична јер изазива контраефекат и неутрализује киселину, а не рецимо као сирће - које је исто кисело. Чудно, али рекоше ми да је тако.
Vilena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2013 3:13 pm

Post od Vilena »

Hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Заборавио сам да ти кажем да не користиш чајеве из кесица. Само класичне за које ти треба цедиљка.
Odgovori