Zdravo,
Od danas nosim naočare za daljinu, -1 desno oko i -1,25 levo oko.
Znam da treba da nosim naočare kada gledam TV, dok vozim i slično...
Ali imam dilemu.
Da li je preporučljivo da se ispred monitora za kompjuterom nose naočare ili ne?
Rekli su mi da u staklima imam neku tzv. zaštitu i od kompjuterskog zračenja.
Meni je isto i bez i sa naočarima dok sam ispred kompjutera, pa nisam siguran šta je pametno...
Hvala!
gledanje u kompjuter
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 10:50 pm
Re: gledanje u kompjuter
неки одговор?
Mislim da treba da nosis naocare i pred kompijuterom, ja sam nosila sociva uvek, i dok citam, gledam tv, radim za kompom, ali ja sam imala minus, najbolje da pitas svog lekara.Vladimir85 napisao:Zdravo,
Od danas nosim naočare za daljinu, -1 desno oko i -1,25 levo oko.
Znam da treba da nosim naočare kada gledam TV, dok vozim i slično...
Ali imam dilemu.
Da li je preporučljivo da se ispred monitora za kompjuterom nose naočare ili ne?
Rekli su mi da u staklima imam neku tzv. zaštitu i od kompjuterskog zračenja.
Meni je isto i bez i sa naočarima dok sam ispred kompjutera, pa nisam siguran šta je pametno...
Hvala!
Ево ако није прекасно: наочаре је најбоље носити што мање јер се очни мишићи прилагођавају наочарима и стање постаје све горе. Да ли је ико видео да се некоме поправила диоптрија од ношења наочара? Нико.
Препоручујем ти оне рупичасте наочаре. Одличне су. Не могу да се користе код динамичких примена као што је вожња аутомобила или рад на рачунару ако често спушташ поглед на тастатуру. За гледање ТВ-а је идеално, као и за читање.
Веома корисно је и вежбање очних мишића специјалним вежбама које се могу наћи по одговарајућим књигама.
Препоручујем ти оне рупичасте наочаре. Одличне су. Не могу да се користе код динамичких примена као што је вожња аутомобила или рад на рачунару ако често спушташ поглед на тастатуру. За гледање ТВ-а је идеално, као и за читање.
Веома корисно је и вежбање очних мишића специјалним вежбама које се могу наћи по одговарајућим књигама.