gledanje u kompjuter

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Vladimir85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 10:50 pm

gledanje u kompjuter

Post od Vladimir85 »

Zdravo,
Od danas nosim naočare za daljinu, -1 desno oko i -1,25 levo oko.
Znam da treba da nosim naočare kada gledam TV, dok vozim i slično...
Ali imam dilemu.

Da li je preporučljivo da se ispred monitora za kompjuterom nose naočare ili ne?

Rekli su mi da u staklima imam neku tzv. zaštitu i od kompjuterskog zračenja.
Meni je isto i bez i sa naočarima dok sam ispred kompjutera, pa nisam siguran šta je pametno...
Hvala!
Vladimir85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 10:50 pm

Re: gledanje u kompjuter

Post od Vladimir85 »

неки одговор?
Jecajecaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 11:35 am

Post od Jecajecaa »

Vladimir85 napisao:Zdravo,
Od danas nosim naočare za daljinu, -1 desno oko i -1,25 levo oko.
Znam da treba da nosim naočare kada gledam TV, dok vozim i slično...
Ali imam dilemu.

Da li je preporučljivo da se ispred monitora za kompjuterom nose naočare ili ne?

Rekli su mi da u staklima imam neku tzv. zaštitu i od kompjuterskog zračenja.
Meni je isto i bez i sa naočarima dok sam ispred kompjutera, pa nisam siguran šta je pametno...
Hvala!
Mislim da treba da nosis naocare i pred kompijuterom, ja sam nosila sociva uvek, i dok citam, gledam tv, radim za kompom, ali ja sam imala minus, najbolje da pitas svog lekara.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ево ако није прекасно: наочаре је најбоље носити што мање јер се очни мишићи прилагођавају наочарима и стање постаје све горе. Да ли је ико видео да се некоме поправила диоптрија од ношења наочара? Нико.

Препоручујем ти оне рупичасте наочаре. Одличне су. Не могу да се користе код динамичких примена као што је вожња аутомобила или рад на рачунару ако често спушташ поглед на тастатуру. За гледање ТВ-а је идеално, као и за читање.

Веома корисно је и вежбање очних мишића специјалним вежбама које се могу наћи по одговарајућим књигама.
Odgovori