Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
cao olivera...
znam da mnogo znaci ali ovo nije cisto zanimanje-eto da pitam,nego me bas interesuje i voleo bih da se ta prica sto pre zavrsi,da on sto pre ozdravi i da sve bude ok...
drago mi je stvarno sto je krenulo na bolje...
znate kako,u medicini 2+2 su retko kad 4, tako da je to moguce,zasto da ne...
kakva mu je krvna slika?
ja sam ok,sad sam dosao iz skole,rucao i sad cu da ucim nesto ili cu da radim nesto drugo(posto ucenje smara)...
hvala puno... mora covek da ostane pozitivan posle svega...
Pozdrav... ))
Metastaziralo je na mozak. Mi to nismo znale, dugo.
U plucnoj bolnici u Zrenjaninu sem jednog divnog doktora, ostali su bili veoma neprofesionalni, nezainteresovani, mrzelo ih je da pricaju o stanju, bolesti itd.
- Ko izmisli lek za rak dobice Nobelovu nagradu - to je oskudna prica doktorice kada sam je pitala za oca. I klimanje glavom kada je pitam nesto. - Da ili ne.
Bolnica je u ocajnom stanju, hranu dele rukama - parce przenice rukom donesu i stave na nocni stocic.
Mislim da bi to trebalo prijaviti nekome.
Isto kao neprofesionalizam doktora koji rade tamo.
H od humanosti tamo nema.
Noc pre nego sto ce umreti je primljen u bolnicu - sutradan u 12h je umro a mi nismo znale da je takvo stanje.
Doktorica, da je ne imenujem se maltene derala na nas kada je saopstila da nam je otac umro, nije nas udostojila ni normalnog razgovora, pride je spomenula kako smo verovatno bile upoznate sa stanjem, da nam je receno - nije nam nista receno - samo da donesemo sve njegove lekove (jer bolnica nema), da ce dobiti lekove, sirup za apetit, svasta.
I cuveno pitanje doktorice - Da li zelite u Jasu Tomic? - to je pitala mog oca koji ima metastazu na mozgu. On je odgovorio - Da.
Zavapile smo da ga ne salje tamo - kako cemo ga posecivati.
A to sto nije mogao rad srca da se izmeri - okrivljen je aparat.
U tom stanju su mu - snimana pluca!
Otac je pristao da "lezi" u bolnici da se oporavi.
Mi smo srecne bile - bice mu bolje, toliko je toga doktorica prepisala !
Sutradan smo isterane sa odeljenja da nebi pravile buku - jos uvek razmisljam sta je radio tu noc, zasto je tacno umro, razmisljam zasto doktorica nije rekla pa da budemo uz njega.
Razmisljala sam i da tuzim doktoricu koja je nehumano postupila prema nama, sakrila se iza sestara i govorila nam zacudjeno maltene da je otac - preminuo.
Mnogo puta sam htela otici u bolnicu i zaliti se, traziti objasnjenja...
Tuga velika.
Zbog oca.
A za bolnicu i lekare... osecam mucninu u stomaku.
zao mi je olivera, primite moje iskreno saucesce...
stvarno su odvratni u plucnoj, nemam reci...
treba neko da ih lepo potrese i pretrese, i mog pokojnog ujaka su tako setali od plucne do jase pa do kuce...na kraju je umro u jasi, da i ne spominjem kako...
uzasni su, ne znam kako sada funkcionise to palijativno odeljenje, nadam se postupaju humano prema pacijentima...