MOLIM za misljenje - Carcinosis plaurae - eventualno lecenje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Olivera1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2011 10:38 pm

MOLIM za misljenje - Carcinosis plaurae - eventualno lecenje

Post od Olivera1 »

U pitanju je moj otac koji ima 64 godine. Ovo je otpusna lista (Kamenica) a posto se sve to desilo za dva meseca jos uvek smo sestra i ja u soku i nista nam nije jasno!!!
Da li je moguce da bude posle uzete biopsije, beningna dijagnoza?
I ako nije da li je moguca operacija ili zracenje?
HVALA na svakom eventualnom odgovoru, MNOGO ce nam znaciti!!!

Slika
Slika
Olivera1
Novi član
Novi član

Re: MOLIM za misljenje - Carcinosis plaurae - eventualno lecenje

Post od Olivera1 »

Danas je snimao pluca, nema vode u plucima, hvala Bogu.
Eto, ako to ista znaci.
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Sutra tj. danas tata ide na kontrolu u Kamenicu, napisacu sta su mu doktori rekli.
Ne da bih dobila odgovor, njemu se vise ne nadam :( nego ako neko ima slicno iskustvo da moze procitati, jos uvek se nadam jer nada umire zadnja, da ce doktori moci da mu pomognu.
U stvari najvise bih volela da je zdrav. :cry:

On se svaku noc preznoji iako temperatura opada, sada oko 6 ujutru i onda mu bude lakse pa zaspe.
Ne moze jako da se zakaslje jer ga boli leva strana, danas nije hteo da pije analgin samo febricet.
I grlo ga boli. Pa prestane.
Zigne ga jako sa leve strane.
Ima apetit, temperatura je sada manja, oko 37 sa nesto uglavnom.
Nema puno snage. Brzo se umori. Nema krvi kada iskasljava.
Smrsao je ali i dugo lezi u bolnici.
Prija mu tecna hrana cini mi se.
Pije i ranisan doktori su mu prepisali u Kamenici.

To je to, mah mah
Tijana13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 11:27 am

Post od Tijana13 »

Olivera, ja zaista nista ne mogu da ti pomognem sto se tvojih pitanja tice. Dosta sam citala proteklih meseci na temu onkologije, zbog mog tate koji se takodje nedavno razboleo, ali konkretno o tome sto je zadesilo tvog tatu ne znam nista. Pretpostavljam da i ostali slabo znaju o tome, pa ni oni ne odgovaraju, ali svi citamo, to budi sigurna. Samo zelim da ti kazem da mi je potpuno jasno kako se osecas, pa u tom smislu da znas da nisi sama. Zelim ti puno srece u daljem tatinom lecenju i, naravno, obavestavaj nas sta se desava. Pozdrav :wink:
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Tijana, hvala ti od srca, mnogo znaci svako slovo a kamoli rec !

Tata je bio u Kamenici i na onkoloskoj komisiji.

Medjutim, sem opisa kako je radjen patohistoloski nalaz, skoro nista nema. Oni opisuju sta su dobili na ispitivanje, kako su to pripremali i bojili i opis stanica koje su tumorske ali koje su to tumorske stanice i koji je na kraju cancer, nista ne govore.

Niti ima sifre.

Predlozena je hemoterapija, cisplatin i etopozid.

http://img585.imageshack.us/g/misljenje.jpg/

Tu su svi dokumenti koje je dobio.

Doktorica je bila neljubazna, on nije imao snage da prica, isao je autobusom do Kamenice, nije spavao celu noc, nije jeo, bolelo ga je, jedva je disao i posto je otisao direktan bus za Kamenicu a na drugi se dugo ceka, a hladno je bilo, usao je u drugi bus koji prolazi pored Kamenice pa peske isao 200-300m uzbrdo jedva.
I onda satima cekao na onkolosku komisiju.
Da bi doktorica i sestra nabusita bile odbojne, srce me zaboli zbog toga.
Vratio se kuci i odmah legao, kada smo dosle spaaaaaava umoran slatko :) jadnicak bas je nas heroj.

Ali niti on niti mi ne znamo sta je po sredi? Niko nista nije rekao, doktorica u Kamenici je rekla da ne znaju koji je tip tumora a daju terapiju.

Kome da se obratimo, sta da radimo, ne znamo. :(

MOLIM ako neko zna nesto sta kako gde, bilo sta, bilo sta.
Mi smo skroz sludjeni!
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

zao mi je sto vam nikako ne mogu pomoci,citao sam i ranije vase postove ali nisam znao sta da vam odgovorim na konto cele ove stvari...ne razumem se najbolje ali u ph analizi je receno da ima odredjenih sitnijih i srednje krupnih celija,valjda im to nesto znaci,a opet:valjda oni znaju sta rade...sve najbolje...
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Hvala Slavko, citala sam da i drugima pomazes, dusa si od coveka, vidi se.

Da li si ti iz Zrenjanina? Posto ja jesam.

Jesu nasli tackaste formacije, kako se vec zovu, ali nisu otkrili koji je to kancer jer svaki kancer ima svoj lek. Barem je tako jedan doktor rekao. Nejasna mu je dijagnoza, predlaze da decidno trazimo koji je tip kancera i snimanje magnetnom rezonantom.
Ali kako ja da odem u Kamenicu i trazim to od doktora?
Ko ce mene da slusa? :-?

Nije ga primio doktor koji mu je radio pudrazu plucne maramice, uzeo uzorak nego dezurni doktor.
A doktorica je bila neljubazna. On uplasen sigurno i iznuren od puta, bolestan, nije mogao dobro da govori. Zao mi je sto nisam bila tamo. :(

Mi nismo mogle ici sa njim u Kamenicu i to me muci, da smo mogle da ispitamo tu doktoricu pa neka se ljuti koliko hoce samo da da neke informacije.
Razgovor i objasnjenje mnogo znace a toga nema i nema.
A ne radi se o karijesu nego o zivotu coveka.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

eee kao da sam znao da ste iz zrenjanina... :)
pomazem kad god mogu,nekad odustajem od poruka jer se bojim da me ne ismeju drugi ako budem napisao nesto... :oops:

e sad,generalno mozda postoji neki lek na koji su manje-vise svi tumori pluca senzibilni i na koji bi mogli da odreaguju pa su zato dali da prima terapiju...ne znam kako patoohistolog to nije uspeo da vidi,sigurno ima neko objasnjenje...

e sad,sta dalje da radite,ne znam ni sam...morate se informisati na vise strana,to je jedino sto mozete...sto se tice lekara:stvarno ima odvratnih koji ne znaju sta ce od sebe pa maltretiraju druge(nas,pacijente)...

slazem se,ako mozete ikako da odete sa njim na kontrolu ili da nadjete tog doktora/doktoricu i da ih sve ispitate sta imate,bilo bi najpogodnije...mnogo znace a njima je mrsko da pricaju i da nama laicima objasnjavaju,moraju to,za to su ucili skolu...
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Slavko, zao mi je sto se "srecemo" na ovom mestu ali sta je, tu je.

Da i ja idem tom logikom da su nasli nesto ali ne znam zasto ne pise tip, citam tudje dijagnoze, razlikuju se od njegove.

On je dosta slab, jedva ide, uglavnom lezi.

ZASTO? Da li neko zna? Kako tako brzo da onemoca? Posle pudraze plucne maramice i uzimanja biopsije njemu je dosta gore stanje. Ne znoji se vise toliko, temperatura je niza, opet je oko 37 stepeni.

Poceo je da pije trodon ali je imao bas jake nezeljene reakcije pa je prestao.

U ponedeljak ide na hemioterapiju a mi jos ne znamo zasto. I to me boli. Da li treba da napomenem da nismo finansijski imucni? Da li i to igra ulogu pa se prema tome u ovoj drzavi dodeljuje paznja i barem neki savet doktora, misljenje... nepojmljivo mi je da neko boluje od te bolesti a niko nista da kaze.

Da li neko ima iskustva, zasto je nemocan?

Primace CISPLATIN I ETOPOZID.
Kakve su nuspojave? Da li neko zna? Sta da jede? Nista ne znamo, milion pitanja, ni jedan odgovor... polako gubim volju da hodam, da jedem, idem ulicom kao zombi.
Ne znam gde i kome da se obratim da mi nesto kaze.
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Ovo je jedan od nalaza koji se slabo vidi za citanje:

Rezultat patohistoloskog pregleda br 2715/11 je:

Dg. CARCINOMA NEUROENDOCRINES METASTATICU PLEURAE PARIETALIS
Materijal su osam belicastih fragmenata sivobelicasto i srednje cvrstog tkiva svaki dijametra po 0.8cm.
Materijal je pregledan u dva histoloska reza obojena metodom HE, a sastoji se od isecaka iz parijetalne pleure koja je zauzeta tumorskim tkivom izgradjen od sitnih do srednje krupnih celija koje su pleomorfne, s malo citoplazme i s hiperhromnim jedrima koja su mestimicno vakualizovana. Tumorske celije tvore plaze uklopljene u srednjeoblinu vezivnovaskularnu stromu.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

i meni je zao sto se ovde srecemo a ne negde drugde...

znam neke odgovore na vasa pitanja pa cu odgovoriti...za pocetak,ne vredi porediti dijagnoze i pacijente jer se, u principu, svaki razlikuje i svaki pacijent je poseban...mislim da je to normalno i da ga je mozda stigao i sok od cele dijagnoze a mozda i bolest...krenuce na terapiju i ja se iskreno nadam da ce mu ona pomoci...mislim da ne trebate da spominjete finansijsko stanje-videce oni vec kroz vreme kako stojite,mozda naidjete na pravu reakciju i razumevanje a mozda na sasvim drugu reakciju...tako je-kako je...sta da se radi,moramo slusati te lekare pa bilo kakvi da su...

ja sam primao cisplatin i etoposid i to u 8 navrata,a kombinovali su sa drugim lekovima,doduse i drugi je tumor bio...ima nuspojava ali se daju lekovi da do njih ne dodje,pa ce tako primati lekove protiv mucnine,lekove da izbacuje tecnost itd...ja nisam imao nikakvih nuspojava,bas,bas nikakvih a naprimao sam ih se dosta...malo mi se spavalo uvek kad sam primao etoposid ali je i to prolazilo...sta da jede?neka jede sve sta mu odgovara,sta god hoce,ako ima kiselinu neka ne jede one stvari koje je izazivaju i koje mu ne gode,ako mu se jede npr. slanina-neka jede...kao sto sam spomenuo i u ranijim postovima,ja sam krkao i luka(u veeelikim kolicinama,prirodno podizao imunitet),i kuvanog paradajza i svega,sta mi je odgovaralo...nemojte tako,usporite malo da ne bi ste i sebi naskodili,vi se raspitajte za oca i ja se nadam da ce mu pomoci...trebalo bi da onkolog sve kaze,ako ga sutra bude pregledao,uletite i vi u ordinaciju sa ocem i ispitajte lekara...zapisite pitanja da nesto ne zaboravite...

nadam se da sam vam imalo pomogao... :)
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Slavko jesi, mnogo si pomogao. HVALA ti od srca.

Zao mi je sto to iz svog iskustva govoris.

Kako si ti sada?

Moj otac danas ide u plucnu bolnicu da primi prvu turu citostatika.

@Trash

Hvala na linku, malo ima informacija o tumorima tj, metastazama na plucnoj maramici a bez nalazenja primarnog tumora.
Ne znam zasto.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

nema na cemu, volim se osecam korisnim... :D pa sad,sta da radimo,tako je kako je,mora neko i kroz ovu skolu da prodje u ovim godinama...ja sam sada ok,i rezultati su dobri ali onkolog stalno menja misljenja pa vise i mi ne znamo sta da radimo...jednom ovako,drugi put ovako-covek izgubi poverenje,a poverenje je ovde kljuc svega...

drzim fige za vaseg oca da sto bolje to isprima i da se tumor povuce... :))
Pozdrav... :)
Olivera1
Novi član
Novi član

Post od Olivera1 »

Zdravo Slavko :)

Hvala ti na zanimanju, mnogo znaci.

Primio je prvu turu citostatika, dobro je podneo, malo nuspojava, bolje se oseca, bolje izgleda, hvala Bogu!
Srecne smo, sestra i ja.
Prosto mi je cudno da tako brzo deluje?
Da li je to dobar znak?

Danas pregleda kks posle 7 dana od terapije.

Kako si ti Slavkic?

Citala sam sve o tebi, zadivio si me svojom snagom, pamecu i dobrotom. Svaka cast!
Odgovori