uvecan jajnik,krvarenje u sred ciklusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

pozdrav svim

evo imam nekoliko pitanja
bila sam pre par dana kod ginekologa na pregledu,sve je ok,kaze malo uvecan levi jajnik i ima malo upale nista strasno,niti neobicno za mene koja sam sklona upalama :-?
trazila sam pilule za kontracepciju,a posto imam sitne bubuljicice po licu dao mi je diane 35, i rekao mi je da sledeci mesec dodjem da mi uradi sve potrebne nalaze.
nakon par dana dobila sam krvarenje,mens. sam imala 05.06.i trajala je do 10.06. krvarenje sam dobila 20.06. u utorak,danas je subota i vec prestaje ima samo braon iscedak.
samo da kazem da pilule jos nisam pocela da pijem,jer sam trebala da dobijem tek sledeci mesec,znaci 03.06.
doktor je na odmoru,a da idem drugom bas i ne volim,jer ovom idem vec nekoliko godina.
sada me zanima da li je bas tolika upala,nisam imala neke nenormalne bolove,nego kao i obicno kada dobijem,i zanim me da li je do krvarenja moglo da dodje radi tog uvecanog jajnika.samo da kazem jos nisam imala nikada nekih oboljenja,imam 25 godina i iza sebe jednu trudnocu,koja je protekla u najboljem redu,moja devojcica sada ima dve godine.
i jos da li neko pije ove pilule i kako reaguje na njih,znam da sve zavisi od osobe do osobe ali eto cisto me zanima.

hvala svim

pozdrav :D
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Chokoladice,

Ovo
malo uvecan levi jajnik i ima malo upale nista strasno
nije dijagnoza i da budem blaga pokazuje neozbiljnost Vaseg ginekologa, jer ako je upala...onda ta dijagnoza mora da bude bazirana na istoriji pacijenta i pregledu koji ako govori u prilog dijagnozi PID ( pelvic inflamatory disease) mora da bude tretirana antibiotskom terapijom. Najcesci uzrocnici PID jesu hlamidija i gonoreja...pa se pitam da li je Vas ginekolog ako je imao sumnje na PID, uradio cervikalne briseve na hlamididju i gonoreju, koje treba rutinski da se rade pri svakom godisnjem pregledu kod svake seksualno aktivne zene, bez obzira da li zivi u monogamnoj vezi, ili mijenja parntere...ovaj drugi tip svakako treba kod svake promjene partnera da ima uradjene briseve...i osim briseva potrebno je uraditi godisnji Papa nalaz...

Sto se tice iznenadnog krvarenja u sredini ciklusa...ako ste ranije imali redovne menstruacije ( 1 x mjesecno ) i ako niste trudni ! onda je jedan nepravilan ciklus nedovoljan razlog za bilo kakva dodatna ispitivanja, ako Vam je materica na ginekoloskom pregledu 'proglasena' normalnom.

Dakle, mozete da pijete Diane 35 i da ocekujete da vam pomognu na 3 nacina...ucine vase cikluse regularnim, smanje pojavljivanje bubuljica i sprijece nezeljenu trudnocu.
Zato sto pocinjete koristiti pilule, ako ste mlada zdrava zena, nema nikakvog razloga za bilo kakve dodatne testove, osim sto cete platiti posjetu ginekologu.

Srecno,
Pozdrav,
ObGyn
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

hvala Vam na ovom odgovoru,krvarenje je prestalo.
imala sam do sada normalne menstruacije tacne ko sat na 28 dana,bez kasnjenja,nekada se znalo desiti da dobijem na dan - dva ranije,ali to je nista,nisam do sada imala nikakvih oboljenja,niti nekih problema.
na pregledu je sve bilo ok,materica normalne velicine.
ja sam krvarenje dobila nekoliko dana posle pregleda.
ovo krvarenje je trajalo toliko,koliko i kada redovno dobijem i zadnji i prvi dan je uvek braon boje.

pozdrav :D
zujalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 3:29 pm

Post od zujalica »

pozdrav svima
imam slicno pitanje na ovu temu.
Meni se unazad 5 meseci javlja braonkasti iscedak u sredini ciklusa, a tokom celog ciklusa imam sekret bledo zuckaste boje. Menstruacija sse javlja normalno na svakih 34 dana. zanima me da li je to normalno ili postoji razlog za obracanje ginekologu
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Braonkasti iscedak je verovatno tačkasto krvarenje koje se ponekad javlja tokom ovulacije.

Sekret može biti znak infekcije.
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am

Post od Gandra »

Braonkasti iscedak je ustvari folikularna tecnost koja se javlja prilikom pucanja folikula kod ovulacije, tako da nema razloga za brigu.
Odgovori