Dobro veče. Moje pitanja glase:
1. da li tablete za odlaganje menstruacije mogu škoditi,
2. da li ima neželjenih efekata i
3. da li se menstruacija u sledećem mesecu pomera ukoliko u prethodnom koristim tabletice za odlaganje?
Hvala unapred.
Pitanje za ginekologa o menstruaciji
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Pitanje za ginekologa o menstruaciji
1. Ukoliko se koriste pravilno i ne stalno, znaci par puta godisnje, ne skode.nnnnn napisao:Dobro veče. Moje pitanja glase:
1. da li tablete za odlaganje menstruacije mogu škoditi,
2. da li ima neželjenih efekata i
3. da li se menstruacija u sledećem mesecu pomera ukoliko u prethodnom koristim tabletice za odlaganje?
Hvala unapred.
2. Svaki lek ima nezeljenih efekata, ali se sva nezeljena dejstva ne ispoljavaju kod svakog. Uglavnom se dosta dobro podnose. Ono sto moze da se desi je da Vam naredni ciklus bude malo obilniji i bolniji. Ali ni to nije pravilo.
3. Pomera se u smislu da ako ovog meseca odlozite menstruaciju za recimo 7 dana, pa dobijete 27. umesto 21, i narednog meseca cete dobiti oko 27. sto opet zavisi od duzine ciklusa.
Najbolje bi bilo da se javite svom ginekologu, jer ce on najbolje znati da Vam preporuci lekove, a u skladu sa Vasim godinama i dosadasnjim nalazima. Pozdrav.
E, hvala puno. Svakako mi je bolje da popijem prethodnog meseca, da odložim, pa sledećeg da dobijem kasnije. Razgovaraću sa svojim ginekologom. Hvala još jednom. Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm
Mene interesuje, ako bih pocela da pijem Diane 35, da li cu nakon prestanka uzimanja istih imati neke probleme? Imam policisticne jajnike i doktor mi je preporucio te tablete kako bi resila problem policisticnih jajnika, ali me interesuje da li cu npr nakon nekog vremena uzimanja tableta imati iste probleme sa jajnicima? Da li se prestaje sa koriscenjem kontraceptivnih pilula samo ukoliko zelim da dodje do trudnoce ili to ne mora biti jedini razlog?
Menstruacija mi je redovita...nakon 1. Dana kasnjenja sam napravila test poslije podne ali je bio negativan.sad mi kasni vec 6 dana i zadnja dva dana mi je muka nakon jela i ujutro povracam nakon kave.jel moguce da sam trudna a test bio negativan posto nisam napravil ujutro??
Meni je doktorka rekla, kada sam mislila da sam u drugom stanju, da ne kupujem nikakve testove, već ako mi zakasni menstruacija, da odem do nje na pregled. Tako da, svatijume ti da odeš do nje! Javi nam rezultate!:)Mala nana napisao:Menstruacija mi je redovita...nakon 1. Dana kasnjenja sam napravila test poslije podne ali je bio negativan.sad mi kasni vec 6 dana i zadnja dva dana mi je muka nakon jela i ujutro povracam nakon kave.jel moguce da sam trudna a test bio negativan posto nisam napravil ujutro??
....narucila se kod doktora i prije ugovorenog pregleda stigla menga..... 

Mala nana napisao:....narucila se kod doktora i prije ugovorenog pregleda stigla menga.....
Ne odustaj i veruj u Boga!;)
Da li zbog promene ishrane moze da kasni menstruacija???