Pitanje za ginekologa o menstruaciji

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nnnnn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 18, 2012 3:36 pm

Pitanje za ginekologa o menstruaciji

Post od nnnnn »

Dobro veče. Moje pitanja glase:
1. da li tablete za odlaganje menstruacije mogu škoditi,
2. da li ima neželjenih efekata i
3. da li se menstruacija u sledećem mesecu pomera ukoliko u prethodnom koristim tabletice za odlaganje?

Hvala unapred.
lyki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am

Re: Pitanje za ginekologa o menstruaciji

Post od lyki »

nnnnn napisao:Dobro veče. Moje pitanja glase:
1. da li tablete za odlaganje menstruacije mogu škoditi,
2. da li ima neželjenih efekata i
3. da li se menstruacija u sledećem mesecu pomera ukoliko u prethodnom koristim tabletice za odlaganje?

Hvala unapred.
1. Ukoliko se koriste pravilno i ne stalno, znaci par puta godisnje, ne skode.
2. Svaki lek ima nezeljenih efekata, ali se sva nezeljena dejstva ne ispoljavaju kod svakog. Uglavnom se dosta dobro podnose. Ono sto moze da se desi je da Vam naredni ciklus bude malo obilniji i bolniji. Ali ni to nije pravilo.
3. Pomera se u smislu da ako ovog meseca odlozite menstruaciju za recimo 7 dana, pa dobijete 27. umesto 21, i narednog meseca cete dobiti oko 27. sto opet zavisi od duzine ciklusa.
Najbolje bi bilo da se javite svom ginekologu, jer ce on najbolje znati da Vam preporuci lekove, a u skladu sa Vasim godinama i dosadasnjim nalazima. Pozdrav.
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

E, hvala puno. Svakako mi je bolje da popijem prethodnog meseca, da odložim, pa sledećeg da dobijem kasnije. Razgovaraću sa svojim ginekologom. Hvala još jednom. Pozdrav.
White Rose
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 1:51 pm

Post od White Rose »

Mene interesuje, ako bih pocela da pijem Diane 35, da li cu nakon prestanka uzimanja istih imati neke probleme? Imam policisticne jajnike i doktor mi je preporucio te tablete kako bi resila problem policisticnih jajnika, ali me interesuje da li cu npr nakon nekog vremena uzimanja tableta imati iste probleme sa jajnicima? Da li se prestaje sa koriscenjem kontraceptivnih pilula samo ukoliko zelim da dodje do trudnoce ili to ne mora biti jedini razlog?
Mala nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2012 11:00 pm

Post od Mala nana »

Menstruacija mi je redovita...nakon 1. Dana kasnjenja sam napravila test poslije podne ali je bio negativan.sad mi kasni vec 6 dana i zadnja dva dana mi je muka nakon jela i ujutro povracam nakon kave.jel moguce da sam trudna a test bio negativan posto nisam napravil ujutro??
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

Mala nana napisao:Menstruacija mi je redovita...nakon 1. Dana kasnjenja sam napravila test poslije podne ali je bio negativan.sad mi kasni vec 6 dana i zadnja dva dana mi je muka nakon jela i ujutro povracam nakon kave.jel moguce da sam trudna a test bio negativan posto nisam napravil ujutro??
Meni je doktorka rekla, kada sam mislila da sam u drugom stanju, da ne kupujem nikakve testove, već ako mi zakasni menstruacija, da odem do nje na pregled. Tako da, svatijume ti da odeš do nje! Javi nam rezultate!:)
Mala nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2012 11:00 pm

Post od Mala nana »

....narucila se kod doktora i prije ugovorenog pregleda stigla menga..... :(
nnnnn
Novi član
Novi član

Post od nnnnn »

Mala nana napisao:....narucila se kod doktora i prije ugovorenog pregleda stigla menga..... :(

Ne odustaj i veruj u Boga!;)
Zvonchica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2012 4:33 pm

Post od Zvonchica »

Da li zbog promene ishrane moze da kasni menstruacija???
Odgovori