Drage moje
lepo je to sto ste se roditelji dogovorili oko potpisivanja peticije za vracanja vase Ivane,no razultate vase peticije cete videti i sami.Mozda vama roditeljima uslise vasu molbu, a mozda i ne.U toj "igri" oko radnih mesta su vazni razno-razni faktori...
Vi Ms.krempita kako sto smo vam ja i Bojana rekle INSISTIRAJTE da vase dete Vrate vama kad dodjete u vrtic ONAKO KAKO STE GA DOVELI obucenoga.Neka se nauce..Duznost vaspitaca jeste,jer tako sam ja radila ,da se SVE STO se u toku dana skine sa deteta VRATI U NJEGOV ormanic, ili u detetovu kesu..To je obicna rutinska stvar,potrebno je SAMO OTICI do decijeg ormanica i vratiti stvari tamo dge treba.Smtram da je OVO "oblacenje" tudjih stvari,tj garderobe drugoj deci jedna totalno nedospustiva,drska stvar,TJ LENJOST vaspitaca
.Ako vaspitac ne prepoznaje detetovu svucenu stvar,ili dete ne ume da prepozna,onda se te stvari SLOZE JEDNA NA drugu na nekom praznom stolu u decijij sobi,pa kad dodje roditelj po svoje dete,Onda Vaspitac ZAMOLI RODITELJA da udje u radnu deciju sobu,i da prepozna detetovu skinutu garderobu.Tako sam ja radila.;"Ujite u nasu sobu,pa nam pomognite,oko pronalazenja vase detetove garderobe,mi smo probali,ali nismo uspele.." Problem se uvek moze resiti,samo je u pitanju KOLIKO je doticni Vaspitac Spreman,Voljan,Zainteresovan da pomogne roditelju,i samom detetu.Ukoliko je indiferentan-ono,bas me briga-,onda roditelj MOra biti Uporan,Istrajan u onome sto zeli da "ostvari",jer drugacije ne vredi.To mnoge roditelje jako iritira,ljuti,nervira,ali takvi vaspitaci su EM FLEGMA EM VELIKE MUSTRE..Pa i roditelji moraju zauzeti neki Sasvim drugi Stav u stilu:" E vala ces nauciti da radis kako ja trazim!!"
Bojana je pricala kako u vrticima postoje vaspitaci koji "prete deci" kako ce ici u jaslice ZA KAZNU kada se Upiske,ili ukake,ili dodju u vrtic pa imaju pelene.*(mislim na uzrast dece od 3 godine,tj mladja grupa) To mi je isto poznato.Kao sto mi je poznato da se u jaslicama dogadja da pojedine medicinske sestre Tuku decu po guzi,kada se ukake u pelenu,i peru im guze Hladnom vodom,DA BI "NAUCILE " decu da to vise ne rade.I ako sam to imala prilike da vidjam,ili su se hvalile o "svojim metodama",Nikada nisam na to REAGOVALA.Sto VIDIM-ne VIDIM,STO CUJEM-NE CUJEM..Takve stvari sam nazalost,morala precutati,jer su SVE medicinske sestre BRANILE JEDNA drugu, a nije bas prijatno kad ih u vrticu ima 8 med.sestara posto ima 4 jaslene grupe-svaka grupa ima 2 med.sestre-U mom vrticu ima 14 vaspitnih grupa, od toga su 4 jaslene grupe,i 1o vrtickih grupa.Odredjene medic.sestre su necije DEbele"veze",i smatraju Da su "Bogom dane",pa mogu raditi sta im je volja.Takvih ima i vaspitaca.
No sta cete..Toga svuda ima.
Sada se ms Krempita "osvrnite" u nazad..Pa izracunajte koliko JE VREMENA trebalo da prodje od Polaska vaseg Ilije u vrtic,dok nije zavoleo vrtic.To VAM je period adaptacije,cini mi se oko mesec dana-nesto malko vise-..da je trebalo.To je JAKO DOBRO,a i nesto je brzo proslo..
KOnacno ste odahnuli,i sad vam je mngo lakse.Sada ste vec , polako se navikli na vrtic., i uhodali se.
.
To sto pricate na Engleskom sa suprugom,meni licno ne smeta,I Moja deca i ja smo znali neke tajne u nasoj sobi "na Engleskom " resavati,posto je pokojna majka uvek insistirala da vrata od njene sobe, i nase sobe TOKOM dana budu OTVORENA. Pa bi kazala:"Sta to sada pricate na ENgleskom??" Ja kazem :"Baba,.Mora Nenad da nauci Ispravno citati NOvu lekciju Iz Engleskog,pa mu ja pomazem..Sutra ce odgovarati.." Mislim da je baka Jako Dobro znala kako se nas troje," domundjavamo nesto"..sta cete Svako se "snalazi" kako zna i ume. Cak su Nenad i Uros cesto medjusobno Engleski pricali-da ih baka ne razume-,kad su imali neke svoje "tajne", a ja bila na poslu.Tako im je Engleski i tu DOBRO posluzio..
Ja dodjem kuci s posla,a baka me s vrata doceka:" Tvoja deca samo Engleski po ceo dan pricaju..
. Bako,VEZBAJU!! ( Onda sam ih upozoravala,da NE PRETERUJU sa ENgleskim razgovorom,Da ZEna NE POMISLI kako je nesto Ogovaramo,ili nedaj Boze ,nesto krijemo od nje.)
Danas je MOM Mladjem sinu Urosu Rodjendan..Divan je dan!!Zamislite DIVNIH 25 godina je napunio..
Kad sam ga rodila imao je 4 kg i 500 grama,a bio dugacak 53 cm..Dok sam isla na ultrazvuk prethodnog dana,Ginekolog me je molio da mu pevam od Djordja Balasevica neku pesmu,posto je voleo N.sad, a tog pevaca je obozavao...On gleda na Ekranu bebu,ja lezim na stolu i pevam doktoru:"Jesen Stize Dunjo moja!": A on veli "TO!!Potrefili ste me u "zicu",a uz jesen VAMA stize JOS jedan MOMAK ,evo ga smeje se na mene
,sa Monitora!!" .Jos mi rekao " Sutra VAS ja odvodim u salu- na carski rez-To je bio 08. Novembar, "Sveti Dimitrije"..
Tako sam znala da cu roditi jos jednog sina.Starijeg Nenada sina je moja majka odvela za N.S,posto je bivsi muz bio u SSR.
PRESRECNA SAM
Neka su MI ZIVI I ZDRAVI!!