Elem, dan posle toga sam otisao sa devojkom na more. Tokom dana ta se bol pri naglim pokretima ociju na kore ili stranu smanjivala, da bih poslednjeg dana mogao da kazem da se blago osecala samo u desnom oku.
Medjutim, tokom voznje nazad, iz Grcke, vozio sam ceo dan, od podne... osetio sam da postoji nesto sto mi smeta u desnom oku. Nije bilo strasno, i nije mi smetalo u voznji, ali... osecam sam neku promenu, vrlo blago zamucenje kad gledam u bilo kom pravcu. Zamucenje u desnom delu oka. Kao kad nesto sitno upadne u oko.
Kada sam stigao kuci uvece, pred ogledalom sam istrazivao da li imam neke promene na oku, i , laicki, nema nista, malo crvenilo od kapilara i nista vise. Medjutim, primetio sam da kada pogledam u desnu stranu, skroz desno, u krajnjem desnom uglu vidnog polja, a najbolje se vidi na nekoj beloj povrsini, postoji kao neka zamucena povrsina, oblika kljuna, da tako kazem, strelice, prema napred, simetricna u odnosu na horizontalnu osu. Pravilnog oblika, u krajnjem desnom uglu, pocinje na obodu vidnog polja i ide malo ka napred.
Posle prespavane noci situacija je ista.
Eto, detaljan sam bio

E, sada, ne ocekujem da mi ovde neko kaze , to je to ili nije to, samo me interesuje da li bi trebalo da se javim oftamologu hitno ili mogu da sacekam desetak dana da vidim kako ce da se razvija situacija.
Hvala puno.