Zamucenje u krajnjem desnom delu vidnog polja desnog oka

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mightymv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 2:13 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zamucenje u krajnjem desnom delu vidnog polja desnog oka

Post od mightymv »

Pre nedelju dana sam osetio da se pri naglim pokretima ocnih jabucica javlja bol u ocima, tj, u predelu oko ociju. To nije bilo nista preterano jako i kako sam prethodno vece proveo na nekom slavlju, i recimo , popio malo vise, i sutradan imao problem da to izbacim iz sebe, tj. povracao sam i naprezao se, to sam pripisao posledicama te noci. Pre godinu, dve sam zbog slicne noci dobio oko koje je bilo krvavo desetak dana. Ovaj put sam , mozda, video jedan kapilar, i eto, taj bol. (po ovome , zvucim kao alkoholicar, ali to nije tako :)... da redovnije popijem koju casicu vise, mozda ne bih imao ovakve probleme ).
Elem, dan posle toga sam otisao sa devojkom na more. Tokom dana ta se bol pri naglim pokretima ociju na kore ili stranu smanjivala, da bih poslednjeg dana mogao da kazem da se blago osecala samo u desnom oku.
Medjutim, tokom voznje nazad, iz Grcke, vozio sam ceo dan, od podne... osetio sam da postoji nesto sto mi smeta u desnom oku. Nije bilo strasno, i nije mi smetalo u voznji, ali... osecam sam neku promenu, vrlo blago zamucenje kad gledam u bilo kom pravcu. Zamucenje u desnom delu oka. Kao kad nesto sitno upadne u oko.
Kada sam stigao kuci uvece, pred ogledalom sam istrazivao da li imam neke promene na oku, i , laicki, nema nista, malo crvenilo od kapilara i nista vise. Medjutim, primetio sam da kada pogledam u desnu stranu, skroz desno, u krajnjem desnom uglu vidnog polja, a najbolje se vidi na nekoj beloj povrsini, postoji kao neka zamucena povrsina, oblika kljuna, da tako kazem, strelice, prema napred, simetricna u odnosu na horizontalnu osu. Pravilnog oblika, u krajnjem desnom uglu, pocinje na obodu vidnog polja i ide malo ka napred.
Posle prespavane noci situacija je ista.
Eto, detaljan sam bio :)
E, sada, ne ocekujem da mi ovde neko kaze , to je to ili nije to, samo me interesuje da li bi trebalo da se javim oftamologu hitno ili mogu da sacekam desetak dana da vidim kako ce da se razvija situacija.

Hvala puno.
mightymv
Novi član
Novi član

Re: Zamucenje u krajnjem desnom delu vidnog polja desnog oka

Post od mightymv »

da napomenem, nedelju dana je proslo od dana kada su poceli problemi do danasnjeg dana. tokom pet dana je bol jenjavala, ostala samo u desnom oku, a sestog dana se pojavio drugi problem, pomenuti...
mightymv
Novi član
Novi član

Re: Zamucenje u krajnjem desnom delu vidnog polja desnog oka

Post od mightymv »

Samo da prijavim kako se ovaj slucaj dalje razvija...
Tako sto sam zavrsio u bolnici gde i sada boravim. U pitanju je upala papile ocnog zivca, vrlo urgentna stvar zbog koje sam hitno primljen. Uzroci mogu biti razni, od krajnje ozbiljnih kao sto su tumor i MS, do nekih manje ozbiljnih, a nekad si ne ne otkrije pravi uzrok, ali u svakom slucaju vid je akutno ugrozen. Srecom, meni je vid ocuvan potpuno, a subjektivno i nemam vise problem zbog kojeg sam se obratio lekarima. Ostaje da se sanira do kraja problem u samom oku, gde doktori primecuju napredak. Primam kortiko steroide u obliku injekcija, sa vecih na manje doze prelaze, i jednokratno neku infuziju, danas, zbog edema koji postoji na papili.
Cekaju se nalazi krvi, virusologija i imunologija, tj. hematolog.
Skener(rendgen) glave je uradjen, nalaz je dobar. VEP test je takodje odradjen, i on za bolesno oko nije dao dobar rezultat sto nije uzeto kao alarmirajuce , za sada, od strane neurologa (mozda posledica moguce infekcije ili tretmana, rekose. ne znam da li je od uticaja na test bilo to sto mi je zenica bolesnog oka jos uvek bila nesto rasirenija i osetljivija od zenice drugog oka kao posledica kapi za sirenje istih od pre dva dana - mada su gledali moje zenice), ali mi je sugerisano da obavezno svu dijagnostiku uradim do kraja kad me puste iz bolnice. Tu prvenstveno mislim na magnetnu rezonancu. Magnetna rezonanca mi je zakazana za skoro mesec dana unapred u istoj ustanovi, pa cu je skoro sigurno odraditi u nekoj privatnoj reziji, zbog svog psihickog mira.

Privatne magnetne rezonance u Beogradu odgovaraju kvalitetu ovih u drzavnom vlasnistvu ili su ispod ili iznad toga? Konkretno, ovaj klinicki centar nije u Beogradu.

Eto, samo da kazem da se niti jedan problem ne sme zanemariti, inace moze biti kasno kad osetite zaista teze simptome. Iako je moj prvi post na ovu temu bio neozbiljan, sa povracanjem, koje je, koliko vidim, samo slucajno tu bilo i nema veze sa problemom (ovde se tome svi samo nasmeju), sve je postalo vrlo ozbiljno :)
Odgovori