Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno
Mama mi je operisala medularni karcinom stitne,kalcitonin je bio preko 2000 prije operacije.Operacija je bila 7 jula.Posle operacije kalcitonin je bio465,a sada 365,doktori sumnjaju da negdje ima malignih celija i pocne dijagnostika.Ct i magnet i ultra zvuk vrata bez znacajnih promjena.Uradi se scintigrafija cijelog tijela i pokaze sumnju na pluca.Odemo kod prof.Jasic u Beograd da uradimo multislajsni ct grudnog kosa i abdomena.Profesorica kaze da na plucima nema nista osim jednog oziljka od prelezane upale pluca.Mama jeste prelezala upalu pluca.Na jetr nadje 3 promjene koje su sumnjive,ali mama nadje nalaz od prije 3,5 godine kada su te 3 promjene i tada postojale i istih su dimenzija kao i ove sad.Sad nikom nista nije jasno.Je li moguce da su te promjene metastaze na jetri,da tu stoje 3,5 godine i da ne napreduju.Mama se dobro osjeca,nema nikakvih tegoba.Molim vas da mi pomognete u rjesavanju ove misterije.
Re: Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno
Pozdrav.
Imam 30 godina,operisana mi je stitna zlezda,kalcitonin bio 800 pa posle op.400 da bi se oko te granice i zadrzao.Sumnali su na neke promene na plucima koje su hir.odstranili ustanovili da je neki tuberkulom,posle toga kalcitonin i dalje visok.Odstrane mi neke zlezde na vratu,kazu to je zbog toga,posle operacije kalcitonin i dalje visok 328. Neznaju oni a neznam ni ja sto je to tako. Ako neko zna nek mi javi bio bih mu zahvalan.
Imam 30 godina,operisana mi je stitna zlezda,kalcitonin bio 800 pa posle op.400 da bi se oko te granice i zadrzao.Sumnali su na neke promene na plucima koje su hir.odstranili ustanovili da je neki tuberkulom,posle toga kalcitonin i dalje visok.Odstrane mi neke zlezde na vratu,kazu to je zbog toga,posle operacije kalcitonin i dalje visok 328. Neznaju oni a neznam ni ja sto je to tako. Ako neko zna nek mi javi bio bih mu zahvalan.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm
Poslala sam vam pp.Javite se.
Moja mama je u septembru prosle godine operisala stitnu zlijezdu i tada je kalcitonin bio 24, poslije operacije je bio u porastu. U martu cak 94, to je najveca vrijednost.
U aprilu 79, u junu 74, a danas 82.
Radila je sintigrafiju na KBC-u u Beogradu i nalaz je bio u redu. Doktori ne znaju sta dalje raditi, a mi smo u porodici zabrinuti.
Ako moze neko da mi kaze ako bar nesto zna o tome. Sta se moze uciniti.
Zabrinuta
U aprilu 79, u junu 74, a danas 82.
Radila je sintigrafiju na KBC-u u Beogradu i nalaz je bio u redu. Doktori ne znaju sta dalje raditi, a mi smo u porodici zabrinuti.
Ako moze neko da mi kaze ako bar nesto zna o tome. Sta se moze uciniti.
Zabrinuta

Sto neko ne pomogne bar nekim odgovorom nervious ?
Da mogu i znam dao bih vam savet ali verujte da se ne razumem.
Da mogu i znam dao bih vam savet ali verujte da se ne razumem.