Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
medicina77
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm

Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno

Post od medicina77 »

Mama mi je operisala medularni karcinom stitne,kalcitonin je bio preko 2000 prije operacije.Operacija je bila 7 jula.Posle operacije kalcitonin je bio465,a sada 365,doktori sumnjaju da negdje ima malignih celija i pocne dijagnostika.Ct i magnet i ultra zvuk vrata bez znacajnih promjena.Uradi se scintigrafija cijelog tijela i pokaze sumnju na pluca.Odemo kod prof.Jasic u Beograd da uradimo multislajsni ct grudnog kosa i abdomena.Profesorica kaze da na plucima nema nista osim jednog oziljka od prelezane upale pluca.Mama jeste prelezala upalu pluca.Na jetr nadje 3 promjene koje su sumnjive,ali mama nadje nalaz od prije 3,5 godine kada su te 3 promjene i tada postojale i istih su dimenzija kao i ove sad.Sad nikom nista nije jasno.Je li moguce da su te promjene metastaze na jetri,da tu stoje 3,5 godine i da ne napreduju.Mama se dobro osjeca,nema nikakvih tegoba.Molim vas da mi pomognete u rjesavanju ove misterije.
sima1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2011 2:41 pm

Re: Kalcitonin povisen-gdje su metastaze nikom nije jasno

Post od sima1981 »

Pozdrav.
Imam 30 godina,operisana mi je stitna zlezda,kalcitonin bio 800 pa posle op.400 da bi se oko te granice i zadrzao.Sumnali su na neke promene na plucima koje su hir.odstranili ustanovili da je neki tuberkulom,posle toga kalcitonin i dalje visok.Odstrane mi neke zlezde na vratu,kazu to je zbog toga,posle operacije kalcitonin i dalje visok 328. Neznaju oni a neznam ni ja sto je to tako. Ako neko zna nek mi javi bio bih mu zahvalan. :D
medicina77
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 3:34 pm

Post od medicina77 »

Poslala sam vam pp.Javite se.
nervious
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 03, 2012 3:16 pm

Post od nervious »

Moja mama je u septembru prosle godine operisala stitnu zlijezdu i tada je kalcitonin bio 24, poslije operacije je bio u porastu. U martu cak 94, to je najveca vrijednost.
U aprilu 79, u junu 74, a danas 82.
Radila je sintigrafiju na KBC-u u Beogradu i nalaz je bio u redu. Doktori ne znaju sta dalje raditi, a mi smo u porodici zabrinuti.
Ako moze neko da mi kaze ako bar nesto zna o tome. Sta se moze uciniti.
Zabrinuta :(
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Post od zokac24 »

Sto neko ne pomogne bar nekim odgovorom nervious ?

Da mogu i znam dao bih vam savet ali verujte da se ne razumem.
Odgovori