Uslov za dobijanje svega potrebnog za dijabeticare

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Ne bi trebalo,jer su poostrili sada izdavanje kojekakvih recepata za lekove,pa ne mogu pojedinci da kod kuce prave apoteku.Jesu i time pogodjeni ljudi kojima stvarno treba ali bice valjda sada dovoljno za sve ali ne previse za one kojima ne treba.Uveli su silnu papirologiju u zdravstvene ustanove pa se nadam da ce to imati neki cilj i krajnji efekat koi nece ugroziti normalno lecenje nikome.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Krajnji cilj je elektronski karton, tj. pouzdana baza podataka, al' dok stignemo do toga - ima jos da nas maltretiraju...
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Rekli su mi da ce nam dati malo fore jos, da se provlacimo, dok se nas tri hiljade odavde izredjamo kod jednog endokrinologa
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Sta je ovim ljudima? :o Sladjana,niko ne moze i ne sme da vas natera da idete kod jednog lekara.Trazite uput za KCS,komisija mora da vam overi i lepo idite ako zelite kod nekoga u Bg.Navedite i razlog ako treba zbog cega zelite da idete i to je to.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Eeeeee, nnikki, njima je upravo najveci problem da im overe uput! Ne puštaju ih za Beograd makar skapali od posla tamo... :cry:
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

A kakva je situacija kada bi neko dosao privatno da odradi pregled u drzavnoj firmi,tj.kao da nema knjizicu?Plati pregled 1000 dinara za godinu dana i onda je miran,sem ako ne zeli da ga boli glava od nekog nadobudnog ...... koji radi sta hoce.Nisam preterano upucen ali mislim da je ovo moguce.Cak se u toj situaciji moze zakazati pregled(privatno) na VMA i otici pa cak i imati pregled i razgovor a ne samo izvestaj od jedne i po recenice(kao ja).Pregled specijaliste je 800din a profesora 1200 dinara na VMA.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pa tako ljudi i rade.... Ili plate, ili zakažu, pa naknadno donose uput. Mnogo je bre problema. Pazi ovo, sad se setih... Sladjana mi kaže da su štampali informator o tome kako treba da se vodi računa o stopalu i to u slikama, jer je 70% ljudi nepismeno.... :roll:
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

A zasto te to iznenadjuje?To je nasa surova stvarnost,mada nije to najgore
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne iznenađuje me, već me je vratilo "na zemlju".... Nije ni čudo što ljudi ostaju bez zdravlja, pošto ovde mora da si i lekar i nutricionista i psiholog i ko zna šta još, ne bi li izgurao svoj dijabetes što je moguće bolje...
jelena j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:48 pm

Pitam se pitam se.

Post od jelena j »

Ima mnogo pitanja, naravno, ali sad samo jedno (valjda sam izabrala pravu temu).
Moj prijatelj je vec 18 godina dijabeticar. U nekom trenutku doktor mu je promenio vrstu insulina, i sad prima Novorapid i Lantus (ako sam pogresno napisala izvinjavam se :-? ). Medjutim to njemu nikako ne prija, i nekoliko puta je pitao lekara da ga vrati na staro, medjutim, ovaj nece.
Da li je moguce da pacijent nema pravo izbora terapije?
Pozdrav.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Ima pravo da bira,ali je pitanje koji je razlog sto mu je terapija promenjena.Vecini je daleko bolje kada predju na Novorapid i Lantus mada je potreban period adaptacije.E sad postoje i ljudi kojima ne odgovara i ako se utvrdi da stvarno ne odgovaraju ovi analozi insulina a lekar nece da vrati terapiju na staro,menja se lekar!!!
Odgovori