šta dalje???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

hermana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 6:04 pm

Post od hermana »

Evo mojih snimaka sa hsg-a pa kad imate malo vremena pogledajte i dajte komentar
Slika
Slika
Slika
Slika

[/url]
hermana
Stalni član
Stalni  član

Post od hermana »

PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Hermana snimci ne izgledaju dobro, mada je i prekomerno ubrizgani kontrast (bar 30ml!), te maskira sliku ispunjenih jajovoda. Predpostavljam da su snimci rađeni bez tzv. skopije, tj. na slepo i od prilike odabrani tenuci za slikanje.
Potrebna je laparaskopija radi razjašnjenja stanja u maloj karlici, deluje kao da ste imali jaku upalu u maloj karlici!?

Pozdrav i uspeha uzapočetom! Dr Peđa
hermana
Stalni član
Stalni  član

Post od hermana »

Dr.pedja bojim se da vas nisam najbolje razumela šta ste mi sad rekli. Kada je bila upala po vama u trenutku snimanja ili pre toga? ne znam ni na koji način su radjeni snimci nisam ništa pitala i niko mi ništa nije objasnio. Hsg mi je radjen pod totalnom anestezijom ne znam da li vam je i ovaj podatak bitan. Pozdravljam vas puno i ako biste mogli malo "po srpski" da mi objasnite ove snimke. Izvinite, znam da sam dosadna ali sam i mnogo zabrinuta. Hvala puno na vremenu koje mi posvećujete i vi i obgyn.
hermana
Stalni član
Stalni  član

Post od hermana »

p.s.
da li laparoskopiju raditi odmah ili da neko vreme pokušavam prirodno?
da li se na ovim snimcima vidi hydrosalpinx? Pozdrav od dosadne
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:-? Nažalost imate obostrani hidrosalpinks. Ne razumem kako vam nisu objasnili nalaz čak i ovde u Srbiji, to je elementarno pravilo ophođenja sa pacijentom.
Upala je predhodila HSG-u. Nakon 3-6 meseci od HSG uradite laparaskopiju, u vašem slučajevu najerovatnije radi odstranjenja hidrosalpinksa.
Pozdrav DrPeđa
hermana
Stalni član
Stalni  član

Post od hermana »

ne znam više šta da radim. Sad mi predlažu insemenaciju ali neobradjenom spermom, jer kako su mi rekli swim-up metodom je uspešnost mnogo mala. Jesu li u mom gradu svi lekari poludeli ???? Da li da to odradim ili da dignem ruke od svega......ili da se preselim u drugi grad i nadjem lekara koji će mi pomoći a ne da me ubije. :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Hermana....
hermana napisao:Sad mi predlažu insemenaciju ali neobradjenom spermom.....
obgyn..... [url]http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=15928#15928[/url] napisao:Sperma sadrzi spermatozoide, seminalnu tekucinu, i dijelove koje cine mrtvi spermatozidi, bijele krvne celije, sluz, masne kapljice...Kada se radi inseminacija IUI / Intrauterine insemination /, mi smo zainteresovani da dobijemo sto pokretljivije, mobilne i zdrave spermatozoide i ubrizgamo ih u uterus.

Medjutim MI NE MOZEMO I NE SMIJEMO, da ubrizgamo direktno svjezu nepripremljenu spermu iz bocice u kojoj je pohranjena direktno u uterus ! Zasto ? Smermatozoidi plivaju u tecnosti sjemena tekucina, koja se uglavnom produkuje u prostati, i posjeduje supstance koje zovemo prostaglandini. PROSTAGLANDINI su odogovorni za kontrakciju glatkih misica koji se nalaze ne mnogim mjestima u tijelu kao sto su krvni sudovi, jedan dio jednjaka, materica ! Prostaglandini su odgovorni takodje za menstrualne bolove. Oni se nalaze u organizmu svuda u vrlo maloj koncentraciji. Kolicina prostaglandina u sjemenoj tekucini je veoma visoka !! Kad sperma biva izlucena u vaginu tokom seksualnog cina ne uzrokuju problem, zato sto bivaju neutralizirani sa vaginalnim PH.
Ali ako se nepripremljena / sirova / sperma ubrizga direktno u matericu, u namjeri da izazovemo inseminaciju, zena moze da dozivi snazan bol !, da kolabira ! pa i da umre !

Zato je cilj postupka 'pranja sperme' da se odstrani potencijalno otrovna seminalna tekucina. To se radi na nekoliko nacina. Najjednostavniji nacin je razrijediti spermu u hranljivom medijum, staviti u pipetu, i centrifugirati. Dobri spermatozoidi ce biti na dnu posude i mogu da budu usisani u spricu koja sluzi za inseminaciju. Ostale metode koriste razlicite tecne medije za koncentrisanje spreme. Ovim nacinom se selektuje i dobija najaktivniji spermatozoidi. Vrijeme potrebno za ovaj proces je u prosjeku oko 30-90 minuta.

Slika , jane_doe
hermana
Stalni član
Stalni  član

Post od hermana »

pozdrav,
pročitala sam to zato i kažem da hoće da me ubiju, :cry: :cry: :cry: a možda se ubijem i sama jer nemam više živaca. Danas sam pronašla ovaj tekst koji si mi poslala i prepisala sam od reči do reči, sad ću ga naučiti napamet i otići da im održim jedan čas :wink: . Možda im nešto i dopre do malog mozga!
akibeki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2012 5:27 pm

Re: šta dalje???

Post od akibeki »

Zdrawo swima...ja sam novi clan:D sto se tice HSG-A,radila sam 08.03.2012. god. u bolnicu u Nowom Pazaru. Radila sam bez anestezije,nije bilo strasno,malo je bolelo ali kratko traje,srecom i brzo sam zawrsila. Sutradan sam malo krwarila i boleo me stomak ali samo taj danSrecom pa su mi jajowodi bili prohodni,te nisam imala potrebe za laparoskopiju.Ali ja wec dwa meseca opet nisam dobila i to me buni a nisam trudna....
Odgovori