Povisen prolaktin, mikroadenom na hipofizi - moje iskustvo

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

kaburu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 26, 2011 8:28 pm

Re: Povisen prolaktin, mikroadenom na hipofizi - moje iskustvo

Post od kaburu »

Da, tako je. Uzimala sam po 1 kapsulu redovno 6 meseci. Za prva 3 meseca prolaktin se smanjio na normalu! A tokom preostala 3 je stigao na 23-24. Iza toga sam sada već više godina mirna, pratim prolaktin svako toliko i sad pošto mi se opet vratio na granicu - mada sam imala i imam dosta nerviranja oko svega i svačega, videću da li ponovo da aktiviram Cefanorm. :D
tanyaangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 2:36 pm

Post od tanyaangel »

Hvala ti puno sto si mi odgovorila, puno mi to znaci!!
Popila sam tek pola kutije, vadila bi ponovo krv na prolaktin kad je popijem do kraja, vazno mi je da znam da je dovoljno to sto uzimam samo jednu, sve sam mislila da je malo 4mg :D , hvala ti jos jednom sto si mi tako brzo odgovorila :)
kaburu
Novi član
Novi član

Post od kaburu »

Nema na čemu draga moja, samo treba da piješ Cefanorm najmanje 3 meseca da bi rezultati bili značajni. Prilagodjavanje organizma je individualno, stoga je propisano da se pije od 3 meseca do godinu-dve, zavisi koliko brzo ko reaguje. Cefanorm je odličan za povišeni prolaktin kada nema prolaktinoma, tj. adenoma hipofize i to je ono što treba da se proveri kada ga uzimaš. Ako postoji možda samo i mikroadenom treba da se konsultuješ sa endokrinologom, ili sa lekarom alternativne medicine. Javi ako ti nešto treba. Pozdrav, :D
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Znam, znam to sve, radila magnetnu rezonancu pre 3 godine zbog povisenog prolaktina i tada je bilo sve u redu, kod endokrinologa mi je zakazano za 2 meseca pa ja reko dok ne stignem na red :roll: da probam sa Cefanormom i cajevima...
kaburu
Novi član
Novi član

Post od kaburu »

Cefanorm je odličan. Čitala sam da je dobra i zelenika, čaj ili ulje od nje, ali nisam uspela nigde da je nadjem. Koga god da sam pitala od travara, svi su me gledali bledo :roll: Možda ćeš ti imati više sreće ako budeš tražila isto. Takodje sam čitala da pomaže i rogač, da se koristi više u ishrani. Treba probati.
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Macina trava, konopljika, zuti nocurak, majcina dusica, hajducka trava, zalfija, neven, crni kim... navodno sve te biljke regulisu hormone, pospesuju redovan ciklus, smanjuju simptome pms-a, pa ako nekoga zanima neka istrazi svaku biljku na googlu.
kaburu
Novi član
Novi član

Post od kaburu »

Draga Tanjaangel to jesu sve hormonske biljke, ali samo konopljika tj. vitex, zelenika, ne znam tačno kako se zove na latinskom, rogač i noćurak reguilšu prolaktin. Ove ostale su dobre kod oscilacija i uobičajenih tegoba koje žene imaju sa manjkom estrogena. Zato ti i šaljem ono o rogaču.
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Ma razumela sam, hvala ti, nego malo istrazivala te biljke po netu pa, reko mozda ce neka nekome odgovarati u regulaciji ciklusa, ti cajevi su lako dostupni. Mislim da je konopljika na latinskom vitex agnus castus, a zelenika je ilex ali je zakonom zasticena u Srbiji zato je nema. Videh da ima u apotekama i ulje zutog nocurka u kapsulama.
Hvala ti jos jednom. :)
Odgovori