Cista na stitastoj zlezdi...

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
b.jovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2011 6:56 pm

Cista na stitastoj zlezdi...

Post od b.jovana »

Imam 14 godina, i imam cistu na stitastoj zlezdi, velicine 2mm. T3 i T4 su mi uredu, a TSH mi je duplo uvecan. Da li je to opasno? Zanima me da li cista moze da se uveca, ili jednostavno da nestane, posto sam u pubertetu...? Imam i stafilokoku u grlu, i pijem eritromicin... Da li je ta bakterija opasna? Unapred hvala... Jovana! :)
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: Cista na stitastoj zlezdi...

Post od unka »

Stafilokoka nije opasna ako se leci ona ce nestati, sto se zlezde tice nadam se da ce se neko javiti jer i ja imam promene na zlezdi dr. je rekla da to treba pratiti, jos cekam rezultate krvi da vidim da li ce se tu nesto ustanoviti pa cu otici endokrinologu.
Slika
b.jovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2011 6:56 pm

Post od b.jovana »

Bila sam i kod endokrinologa, i imam i nodus od 5mm. Rezultati krvi mi i nisu bas najbolji, TSH je i dalje povisen, i doktorka je rekla da se prati, da izbegavam nerviranje, i sto manje fizickog napora... Ceste su mi promene raspolozenja, i nervoza, a niko ne zna sigurno da mi kaze, da li je zbog ciste, ili zbog puberteta...?
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

I ja cekam rezultate krvi. Kolege su mi rekle sto vise na svez vazduh i sto manje nerviranja zbog stitne. Videcu rezultate i sta ce reci lekar.
Slika
Odgovori