Cista na stitastoj zlezdi...
Cista na stitastoj zlezdi...
Imam 14 godina, i imam cistu na stitastoj zlezdi, velicine 2mm. T3 i T4 su mi uredu, a TSH mi je duplo uvecan. Da li je to opasno? Zanima me da li cista moze da se uveca, ili jednostavno da nestane, posto sam u pubertetu...? Imam i stafilokoku u grlu, i pijem eritromicin... Da li je ta bakterija opasna? Unapred hvala... Jovana! 

Re: Cista na stitastoj zlezdi...
Stafilokoka nije opasna ako se leci ona ce nestati, sto se zlezde tice nadam se da ce se neko javiti jer i ja imam promene na zlezdi dr. je rekla da to treba pratiti, jos cekam rezultate krvi da vidim da li ce se tu nesto ustanoviti pa cu otici endokrinologu.

Bila sam i kod endokrinologa, i imam i nodus od 5mm. Rezultati krvi mi i nisu bas najbolji, TSH je i dalje povisen, i doktorka je rekla da se prati, da izbegavam nerviranje, i sto manje fizickog napora... Ceste su mi promene raspolozenja, i nervoza, a niko ne zna sigurno da mi kaze, da li je zbog ciste, ili zbog puberteta...?
I ja cekam rezultate krvi. Kolege su mi rekle sto vise na svez vazduh i sto manje nerviranja zbog stitne. Videcu rezultate i sta ce reci lekar.