Papa IIIb-jako uplasena, molim za iskustva, savet, odgovore.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sasa123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 3:11 pm

Papa IIIb-jako uplasena, molim za iskustva, savet, odgovore.

Post od sasa123 »

Pre sat vremena sam saznala da imam Papa III b i zakazana mi je biopsija za četiri dana to me je prestravilo.

Sve je počelo pre oko tri meseca kada mi je doktorka u domu zdravlja otkrila da imam nekoliko spoljnih kondiloma. Ali da mi je Papa II grupa. Od tada sam van sebe. A sada još i ovo.
Zatražila sam uput za dalje lečenje i pitala koji je metod najefikasniji u otklanjanju kondiloma, pre dva meseca sam laserski skinula kondilome u bolnici.
Posle mesec i po dana otišla sam na kontrolni pregled. Na rutinskom kolposkopskom i Papa pregledu doktorka je primetila i ranicu na grlicu u vidu nežnog mozaika za koje mi je prepisala povidon jod vaginalete i rekla je da zakažem spaljivanje iste u ambulanti za dva meseca.
Danas pre sat vremena sam otišla da podignem rezultate Papa testa i da zakažem spaljivanje ranice. Doktorka nije bila u ambulanti a rezultate mi je izdala med.sestra, koja nije umela da mi rastumači nalaz, i nije imala odgovor ni na jedno moje pitanje.
Sada sam dobila rezultat koji sam dobila i osećam se strasno lose...
Padaju mi na pamet grozne stvari, jako me je strah. Ne mogu da uznemiravam i najbliže da ih ne bih zabrinjavala, i sada sve preživljavam u sebi. A teško je, nemam koga da zamolim za stručno mišljenje, koje bi me sigurno makar malo smirilo.
Jako ce mi pomoći iskustvo nekoga ko je prošao kroz ovo, kao i stručno pojašnjenje šta u stvari znaci papa IIIb, biopsija, ranica...prestavljena sam potrebna mi je podrska, ohrabrenje, razbijanje najveceg straha koji mi se uvukao.

Hvala svima koji odvoje vreme
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Papa IIIb-jako uplasena, molim za iskustva, savet, odgovore.

Post od Zli doktor »

sasa123 napisao:Pre sat vremena sam saznala da imam Papa III b i zakazana mi je biopsija za četiri dana to me je prestravilo.

Sve je počelo pre oko tri meseca kada mi je doktorka u domu zdravlja otkrila da imam nekoliko spoljnih kondiloma. Ali da mi je Papa II grupa. Od tada sam van sebe. A sada još i ovo.
Zatražila sam uput za dalje lečenje i pitala koji je metod najefikasniji u otklanjanju kondiloma, pre dva meseca sam laserski skinula kondilome u bolnici.
Posle mesec i po dana otišla sam na kontrolni pregled. Na rutinskom kolposkopskom i Papa pregledu doktorka je primetila i ranicu na grlicu u vidu nežnog mozaika za koje mi je prepisala povidon jod vaginalete i rekla je da zakažem spaljivanje iste u ambulanti za dva meseca.
Danas pre sat vremena sam otišla da podignem rezultate Papa testa i da zakažem spaljivanje ranice. Doktorka nije bila u ambulanti a rezultate mi je izdala med.sestra, koja nije umela da mi rastumači nalaz, i nije imala odgovor ni na jedno moje pitanje.
Sada sam dobila rezultat koji sam dobila i osećam se strasno lose...
Padaju mi na pamet grozne stvari, jako me je strah. Ne mogu da uznemiravam i najbliže da ih ne bih zabrinjavala, i sada sve preživljavam u sebi. A teško je, nemam koga da zamolim za stručno mišljenje, koje bi me sigurno makar malo smirilo.
Jako ce mi pomoći iskustvo nekoga ko je prošao kroz ovo, kao i stručno pojašnjenje šta u stvari znaci papa IIIb, biopsija, ranica...prestavljena sam potrebna mi je podrska, ohrabrenje, razbijanje najveceg straha koji mi se uvukao.

Hvala svima koji odvoje vreme
Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas... :)
POzdrav
tanjica23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 19, 2011 11:22 am

Post od tanjica23 »

Draga i ja sam dobila isti nalaz i meni je zakazana biopsija kao sledeci vid pregleda
Drzim ti fige da sv bude ok
sasa123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 3:11 pm

Post od sasa123 »

sasa123 napisao:Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas... :)
POzdrav
Hvala Vam "Zli doktore",
Vaš post me je malo smirio (naročito "90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno").
Sada sprovodim prepisanu terapiju (još mesec dana), podižem imunitet, maksimalno pokušavam da "pobegnem" od stresnih situacija i pokušavam da ne razmišljam negativno. Hvala na stručnom pojašnjenjenju i vremenu.
Pozdrav
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

sasa123 napisao:
sasa123 napisao:Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas... :)
POzdrav
Hvala Vam "Zli doktore",
Vaš post me je malo smirio (naročito "90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno").
Sada sprovodim prepisanu terapiju (još mesec dana), podižem imunitet, maksimalno pokušavam da "pobegnem" od stresnih situacija i pokušavam da ne razmišljam negativno. Hvala na stručnom pojašnjenjenju i vremenu.
Pozdrav
Nema na čemu. Isčekujem rezultate biopsije... :)
Odgovori