Pre sat vremena sam saznala da imam Papa III b i zakazana mi je biopsija za četiri dana to me je prestravilo.
Sve je počelo pre oko tri meseca kada mi je doktorka u domu zdravlja otkrila da imam nekoliko spoljnih kondiloma. Ali da mi je Papa II grupa. Od tada sam van sebe. A sada još i ovo.
Zatražila sam uput za dalje lečenje i pitala koji je metod najefikasniji u otklanjanju kondiloma, pre dva meseca sam laserski skinula kondilome u bolnici.
Posle mesec i po dana otišla sam na kontrolni pregled. Na rutinskom kolposkopskom i Papa pregledu doktorka je primetila i ranicu na grlicu u vidu nežnog mozaika za koje mi je prepisala povidon jod vaginalete i rekla je da zakažem spaljivanje iste u ambulanti za dva meseca.
Danas pre sat vremena sam otišla da podignem rezultate Papa testa i da zakažem spaljivanje ranice. Doktorka nije bila u ambulanti a rezultate mi je izdala med.sestra, koja nije umela da mi rastumači nalaz, i nije imala odgovor ni na jedno moje pitanje.
Sada sam dobila rezultat koji sam dobila i osećam se strasno lose...
Padaju mi na pamet grozne stvari, jako me je strah. Ne mogu da uznemiravam i najbliže da ih ne bih zabrinjavala, i sada sve preživljavam u sebi. A teško je, nemam koga da zamolim za stručno mišljenje, koje bi me sigurno makar malo smirilo.
Jako ce mi pomoći iskustvo nekoga ko je prošao kroz ovo, kao i stručno pojašnjenje šta u stvari znaci papa IIIb, biopsija, ranica...prestavljena sam potrebna mi je podrska, ohrabrenje, razbijanje najveceg straha koji mi se uvukao.
Hvala svima koji odvoje vreme
Papa IIIb-jako uplasena, molim za iskustva, savet, odgovore.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Papa IIIb-jako uplasena, molim za iskustva, savet, odgovore.
Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas...sasa123 napisao:Pre sat vremena sam saznala da imam Papa III b i zakazana mi je biopsija za četiri dana to me je prestravilo.
Sve je počelo pre oko tri meseca kada mi je doktorka u domu zdravlja otkrila da imam nekoliko spoljnih kondiloma. Ali da mi je Papa II grupa. Od tada sam van sebe. A sada još i ovo.
Zatražila sam uput za dalje lečenje i pitala koji je metod najefikasniji u otklanjanju kondiloma, pre dva meseca sam laserski skinula kondilome u bolnici.
Posle mesec i po dana otišla sam na kontrolni pregled. Na rutinskom kolposkopskom i Papa pregledu doktorka je primetila i ranicu na grlicu u vidu nežnog mozaika za koje mi je prepisala povidon jod vaginalete i rekla je da zakažem spaljivanje iste u ambulanti za dva meseca.
Danas pre sat vremena sam otišla da podignem rezultate Papa testa i da zakažem spaljivanje ranice. Doktorka nije bila u ambulanti a rezultate mi je izdala med.sestra, koja nije umela da mi rastumači nalaz, i nije imala odgovor ni na jedno moje pitanje.
Sada sam dobila rezultat koji sam dobila i osećam se strasno lose...
Padaju mi na pamet grozne stvari, jako me je strah. Ne mogu da uznemiravam i najbliže da ih ne bih zabrinjavala, i sada sve preživljavam u sebi. A teško je, nemam koga da zamolim za stručno mišljenje, koje bi me sigurno makar malo smirilo.
Jako ce mi pomoći iskustvo nekoga ko je prošao kroz ovo, kao i stručno pojašnjenje šta u stvari znaci papa IIIb, biopsija, ranica...prestavljena sam potrebna mi je podrska, ohrabrenje, razbijanje najveceg straha koji mi se uvukao.
Hvala svima koji odvoje vreme

POzdrav
Draga i ja sam dobila isti nalaz i meni je zakazana biopsija kao sledeci vid pregleda
Drzim ti fige da sv bude ok
Drzim ti fige da sv bude ok
Hvala Vam "Zli doktore",sasa123 napisao:Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas...
POzdrav
Vaš post me je malo smirio (naročito "90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno").
Sada sprovodim prepisanu terapiju (još mesec dana), podižem imunitet, maksimalno pokušavam da "pobegnem" od stresnih situacija i pokušavam da ne razmišljam negativno. Hvala na stručnom pojašnjenjenju i vremenu.
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Nema na čemu. Isčekujem rezultate biopsije...sasa123 napisao:Hvala Vam "Zli doktore",sasa123 napisao:Nemojte se brinuti unapred. Uradite tu biopsiju, sačekajte rezultate pa ćemo videti šta dalje... 90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno šta se ne može relativno lako srediti bez većih posledica po vas...
POzdrav
Vaš post me je malo smirio (naročito "90% verovatnoće da Vam nije ništa ozbiljno").
Sada sprovodim prepisanu terapiju (još mesec dana), podižem imunitet, maksimalno pokušavam da "pobegnem" od stresnih situacija i pokušavam da ne razmišljam negativno. Hvala na stručnom pojašnjenjenju i vremenu.
Pozdrav