Očajan sam,treba mi odgovor,hvala.srdjan992 napisao:Pročitao sam ovdjeda ima nešto u surutki (suruci,surutci-stvarno ne znam kako da napisem) sto smanjuje apetit. Ja sam zaista juce, popio malo vise od pola čaše surutke i stvarno se apetit znatno smanjio. Pa šta vi mislite o tome. Na ovoj stranici piše da je to kod surutke u prahu,e da li je to isto kod obične surutke ili sam samo umislio?
Hvala svima.
Surutka?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Postovi: 576
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Beograd, Srbija
Ne znam zasto si ocajan?!
To pod jedan, a pod dva - ako tebi prija zasto da ne. Ne postoji neko naucno objasnjenje da ti kaze 1000% da li je tako ili nije. Ovo je ipak neka alternativa, a alternativa od zvanicne medicine nije podrzana. :?
U svakom slucaju ne treba preterivati, i nema problema moze samo da koristi.

To pod jedan, a pod dva - ako tebi prija zasto da ne. Ne postoji neko naucno objasnjenje da ti kaze 1000% da li je tako ili nije. Ovo je ipak neka alternativa, a alternativa od zvanicne medicine nije podrzana. :?
U svakom slucaju ne treba preterivati, i nema problema moze samo da koristi.
Bye bye little lady
-
- Stalni član
- Postovi: 65
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am
Ja sam zadnjih godinu dana pio po litar, litar i po surutke ( i to sveže, kozije) dnevno, jer imam masnu jetru pa mi je lekar preporučio to. Možda sam preterivao, ne znam. Transaminaze su mi se stabilizovale, UZV ok, ali poveremeno primetim neke grčeve u crevima, i kad prvi put pijem novu, ponekad se javi proliv. To se reguliše probioticom ili nečim sličnim.
Surutka je super ( za zdravlje, ne govorim o bilderisanju), ali ne preterujte, čaša dnevno pred obrok, i biće ok.
Surutka je super ( za zdravlje, ne govorim o bilderisanju), ali ne preterujte, čaša dnevno pred obrok, i biće ok.

Bio Sam pre pet dana kod doktora,kaze da mi je masna jetra.E sad mene interesuje posto radim u teretani tj. vezbam tacnije.Koristim suplemente (dodatke ishrani) npr. whey protein,glutamin i sl.Pa sam hteo da pitam kako suplementi uticu na jetru,da li oni stimulisu bolji rad jetre ili su mozda oni uzrok moje masne jetre.Inace hranim se krajnje zdravo (sportski) naravno.Piletina pirinac i dr.Inace imam 25 god visok 194 tezak 115kg skoro sve misici.Ovo je prvi put da mi se ovo desava. Hvala u napred
Како се прави та сурутк са којом се лијечи. дали знате.viktor_viktor napisao:Ja sam zadnjih godinu dana pio po litar, litar i po surutke ( i to sveћe, kozije) dnevno, jer imam masnu jetru pa mi je lekar preporuиio to. Moћda sam preterivao, ne znam. Transaminaze su mi se stabilizovale, UZV ok, ali poveremeno primetim neke grиeve u crevima, i kad prvi put pijem novu, ponekad se javi proliv. To se reguliљe probioticom ili neиim sliиnim.
Surutka je super ( za zdravlje, ne govorim o bilderisanju), ali ne preterujte, иaљa dnevno pred obrok, i biжe ok.

Kako je lepo biti mlad.
Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.
Srebrni1 napisao:Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.

Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski naиin, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja siriљta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svjeћeg mlijeka.

Kako je lepo biti mlad.
Pa to i jeste prirodno sirenje!!! Mleko da bi se usirilo mora u njega da se dodaju bakterije koje ce od njega napraviti sir, u suprotnom ako mleko ostavis na toplom bez icega ono ce jednostavno da se ukiseli tj.POKVARI. E to siriste o kome ti pricas da je "dodatak" dobija se iz buraga, goveda imaju 4 zelica i jedno od njih sadrzi bakterije (kad kazem bakterije mislim na one dobre) koje se daljom obradom naravi seriste...lujka napisao:Srebrni1 napisao:Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.![]()
Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski način, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja sirišta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svježeg mlijeka.
Srebrni1 napisao:Pa to i jeste prirodno sirenje!!! Mleko da bi se usirilo mora u njega da se dodaju bakterije koje ce od njega napraviti sir, u suprotnom ako mleko ostavis na toplom bez icega ono ce jednostavno da se ukiseli tj.POKVARI. E to siriste o kome ti pricas da je "dodatak" dobija se iz buraga, goveda imaju 4 zelica i jedno od njih sadrzi bakterije (kad kazem bakterije mislim na one dobre) koje se daljom obradom naravi seriste...lujka napisao:Srebrni1 napisao:Surutka se dobija sirenjem svezeg mleka. Slucajno poznajem ljude u beogradu koji se vec dugi niz godina bave uzgajanjem koza i pravljenjem kozijeg sira i surutke. Jednom sam imao priliku da ih upoznam i vidim kako oni to prave. Imaju aparate kojima muzu koze i direktno sprovode u mlekaru, objasnjavajuci da je kozije mleko kao i svako drugo jedan sundjer za mirise(uzmite primer mleka iz frizidera ako se ne poklopi), i upija sav miris iz okoline, pa ako je u stali povucice miris na nju. Kad zavrse sa muzom u sirovo mleko stavljaju siriste koje posle pola sata-sat napravi sir koiji se daljom obradom odvaja od surutke i stavlja u gaze u kojim se cedi od viska surutke. Ta surutka koju odvoje od sira sipaju u flase i ohlade na 4 stepena, jer je surutka ko i mleko kvarljivo. Takvom proizvodljom ona zadrzava slatkast ukus podsecajuci na mleko.![]()
Taj vid proizvodnje sirutke nije za lijeka.
Sirutka za jetru se pravi na prirodan starinski naиin, bez ikakvog dodavanja, ( kod tvojih prijatelja siriљta).
Sirutka se dobija prirodnim sirenjem svjeћeg mlijeka.

U mlijeko se NIŠTA NE DODAJE.
PRIRODNO SE SAMA SIRI.

Kako je lepo biti mlad.
Re: Surutka?
Izvinjavam se na pokretanju stare teme, ali je ovo najbolje mesto da postavim svoje pitanje.
Da li surutka u prahu i whey imaju isto dejstvo na jetru? To jest, da li je korisnije pri reparaciji jetre piti surutku u prahu ili whey? Prirodnu surutku ne uzimam u obzir iz vise razloga.
Lekar mi je preporucio surutku u prahu da odmorim jetru (inace osetljivu) od alkohola...
Napominjem da me interesuju jedino efekti vezani za reparaciju jetre, ne bodibilding. Takodje, posto sam gojazan, i taj aspekt me interesuje (ovde je whey verovatno u prednosti, zbog nizeg sadrzaja ugljenih hidrata?).
Da li surutka u prahu i whey imaju isto dejstvo na jetru? To jest, da li je korisnije pri reparaciji jetre piti surutku u prahu ili whey? Prirodnu surutku ne uzimam u obzir iz vise razloga.
Lekar mi je preporucio surutku u prahu da odmorim jetru (inace osetljivu) od alkohola...
Napominjem da me interesuju jedino efekti vezani za reparaciju jetre, ne bodibilding. Takodje, posto sam gojazan, i taj aspekt me interesuje (ovde je whey verovatno u prednosti, zbog nizeg sadrzaja ugljenih hidrata?).
Re: Surutka?
surutka u prahu je isto ok, ako niste u mogucnosti da nabavite tecnu.
medjutim, moze povremeno da se nadje u nasim hipermarketima i tecna surutka upakovana u tetrapak, i uopste nije skupa, kao sto ni ona u prahu nije skupa...
surutka generalno jako cisti jetru, detoksikuje je, a dobra je i za sportiste, te je ona cesto sastojak mnogih preparata za povecanje misicne mase.
a za one koji to ne znaju, i koji imaju masnu jetru:
nista, tj. ni jedan specijalan preparat vam nece pomoci ako se generalno zdravo ne hranite (mediteranska ishrana).
treba znati da unos prevelike kolicine slatkisa tj. secera stvara masnoce, jer se secer pretvara u masnoce i holesterol...
zato je od secera zdravo-dozvoljeno jedino voce (ono ima zdrave secere-fruktozu) i med (med pod uslovom da niste dijabeticar ili alergicni na njega).
a od zitarica, jedite sto cesce integralne, kao i proizvode od njih...
medjutim, moze povremeno da se nadje u nasim hipermarketima i tecna surutka upakovana u tetrapak, i uopste nije skupa, kao sto ni ona u prahu nije skupa...
surutka generalno jako cisti jetru, detoksikuje je, a dobra je i za sportiste, te je ona cesto sastojak mnogih preparata za povecanje misicne mase.
a za one koji to ne znaju, i koji imaju masnu jetru:
nista, tj. ni jedan specijalan preparat vam nece pomoci ako se generalno zdravo ne hranite (mediteranska ishrana).
treba znati da unos prevelike kolicine slatkisa tj. secera stvara masnoce, jer se secer pretvara u masnoce i holesterol...
zato je od secera zdravo-dozvoljeno jedino voce (ono ima zdrave secere-fruktozu) i med (med pod uslovom da niste dijabeticar ili alergicni na njega).
a od zitarica, jedite sto cesce integralne, kao i proizvode od njih...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski