Surutka?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Surutka?

Post od ilia »

Koliko ona ustvari moze biti korisna za povecanje misicne mase? Sta sve sadrzi? Kako se vari? Zasto je dobra a zasto ne?
Nista nije nemoguce.
fokus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 1:48 am

Post od fokus »

za povecanje misicne mase Whey protein.....surutka na koju ti verovatno mislis nista ti nece pomoci. ako ti treba vise objasnjenja pogledaj sajtove pansporta, atp sporta X3M FORUM........
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

surutka na koju ti verovatno mislis nista ti nece pomoci.

Besmisleno.... Surutka je najjači prirodni izvor proteina, a za rast mišića i povećanje mišićne mase broj jedan su proteini.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

faith vidi se da nisi bas informisan...surutka prah ili tecno stanje ti je 100%glupost..zasto?zato sto na 100grama ima negde oko 10-15 grama proteina...sto je malo znaci da bi uneo nekih 60 grama proteina treba da uneses min 400grama sututke :lol: a usput unosis jedno 300grama UH i eto bices debeli prasac :evil: WC solja bice samo tvoja :lol:

protein iz surutke jeste dobar ali kao whey protein koji je obradjen i nema UH i masti...
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

+ mlecni secer laktoza izaziva gasove...tako da se cuvaju oko tebe
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Koristim surutku
i nemam probleme o kojima ovi govore
but, it's only me :)

PS
Koliko god mali % proteina bio , ipak je bolje od ovih tzv. whey proteina i sl. hemije , za ciji kvalitet ni Bog otac ne moze da vam garantuje
Pozdrav
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

:lol: :lol:

druze tehnologija je toliko napredovala...ti dobijes taj protein iz surutke bez silnog secera i svega toga...+ima extra ukus....a surutka je odvratna

tako da poredjivati surutku i whey je nebo i zemlja 8)
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

da , ali
kako dobijas cist protein
prosejes kroz sito :lol:
tu se dodaje silna hemija kako bi se protein izolovao , a mnogo toga ostaje
E sad , druga je stvar ako neko nezdravo zivi ( pusi , pije alkohol , coca-colu , jede nezdravu -masnu , preradjenu hranu i sl) , onda to i nije toliko bitno,
ali , ako neko hoce zdravo da zivi ( i misli da tako postupa) , onda mu je hemija tipa whey proteina , put u pogresnom pravcu
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

@Milann & Faith Cutite, ne blamirajte se! Takve gluposti govorite da je to smesno, znaci ovde vam mozda i neko poveruje ali u svakom drustvu ljudi koji se razumeju u tematiku, bicete ZESTOKO ismejani. Znaci, to sto ste ovde rekli ne sirite dalje, zbog vas.

Ovo sto Milane pricas o Whey proteinu je toliko smesno... ali pazi kad' nije cak ni tuzno nego SMESNO da mi bukvalno ne pada na pamet da ti objasnjavam... samo ti uzivaj u surutki... :lol:

Znaci, prvo treba da definisemo da li razgovaramo sa sportskog (vezbackog) stanovista ili su nam cilj palanacke (bapske) price. SURUTKA JE DJUBRE NAJVECE kada je u pitanju povecanje misicne mase. Kraj. Mozete da zatvorite temu.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

hvala bogu evo nekog obrazovanog 8) ....manite se bapskih prica....whey protein je prirodan...a zna se sta spada u kategoriju hemija:testosteron,nandrolon,amfetamin.... a prirodno:whey,glutamin,kreatin...
Jesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2007 8:12 pm

Post od Jesa »

Ne znam ko je ovde strucan a ko nije, ali mogu samo da ponovim reci koje je izgovorio lekar mog oca koji je oboleo od tumora. Na pitanje: "Sta biste vi preporucili od prirodnih sredstava u ovoj situaciji?" on je odgovorio "Od svega, najvise preporucujem surutku i mladi sir" Inace, lekar je muskog pola, srednjih godina, izuzetan specijalista (potvrdili i drugi lekari - konkurenti) i tesko da je baba. Da li surutka povecava misicnu masu ne znam, ali da pomaze organizmu u ovako teskoj borbi to je sigurno. Malo ste preostri u oceni Ka1 i vuksa.
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od vuksa »

@jesa....mi smo pricali o surutci kad se koristi za povecanje misicne mase...a ne o lecenju jetre,tumora....a i sigurno ne pomaze nesto puno...jel da pomaze ljudi bi se nalivali surutkom i bili zdravi kao dren
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
Jesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2007 8:12 pm

Post od Jesa »

Sorry, malo sam osetljivija ovih dana na "grub recnik" pa sam se zato javila. Samo vi nastavite...
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

vuksa napisao:hvala bogu evo nekog obrazovanog 8) ....manite se bapskih prica....whey protein je prirodan...a zna se sta spada u kategoriju hemija:testosteron,nandrolon,amfetamin.... a prirodno:whey,glutamin,kreatin...
samo se ti ( i ostali "bilderi") tesite
sve je to hemija
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

@Jesa Zaista, niko nije rekao da je ona losa za lecenje nekih bolesti organizma, mi smo rekli da je nikakva za misicnu masu. :o Nismo mi preostri nego smo osetljivi na ove teme, jer kada se necim bavis godinama i ZNAS O TOME a uz put si vidjao svakakve situacije i naslusao se svakakvih prica, i raznih predrasuda onda zelis iz sve snage da promenis lazno negativno misljenje o necemu koje je bazirano samo na neznaju i bukvalno na bapskim pricama... veruj mi da ja kada vidim nekoga kako nepravilno vezba u teretani da mi dodje da pocnem da se derem na njega i da ga istucem - zato sto on misli da ce tako bolje da se uradi a u ogromnoj je zabludi, ili kada vidim nekoga ko ne moze 10 puta da podigne 50 kila a stavi 80, uradi 2 puta jedva uz pomoc nekoga i kao super je odradio seriju... :-? znaci to nema efekta ama bas nikakvig... to ti je neka paralela...

@Milann Ja znam da ti sada ovo pricam cisto da bi nas nervirao, i sto je najgore, mene stvarno nerviras. Toliko si zatupljen da je to tuzno, ali ok, neka ljudi sami procene kome ce da veruju ili ne moraju nikome ni da veruju, neka pitaju neko trece lice koje se bavi sportom...
Odgovori