Cesta stolica i bol ispod rebara

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Neko13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 29, 2011 1:02 pm

Cesta stolica i bol ispod rebara

Post od Neko13 »

Naime ne znam odakle da pocnem,mucim muku s ovim problemima vec skoro 7 mjeseci.U pocetku je to bilo drugacije,medjutim krive dijagnoze doktora su mi stanje pogorsali.Napamet su mi davali dijagnoze,ali ajd kontam sve doktor je,zna.Medjutim danas imam taj problem sto stolicu imam od 5-8 puta na dan.I to kao da je programirano,ujutro 3-4 stolice,prekodana 1-2 i navecer 3-4.Vecinom ujutro je u sedam sati,pa u osam i kasnije u deset,pola 11.Poslijepodne ne znam nikad kad ce biti,evo danas u pola 1.Navecer imam oko pola 7,8:15 i negdje 11 pa sve do 12 sati.Zaista cudan problem.Doktorica koja bi trebala raditi kolokoskopiju je na godisnjem,pa cekam nju.Dala mi je Rudakol da pijem,medjutim kao da mi je gore.

Sto je najgore od svega toga nakon voznje u autu npr. pola sata,ispod rebara kao da mi se nesto upali,ono osjecam kao toplina i prilicno jak bol.I jos plus ne mogu ni trcati,brze po stepenicama a jos da ne pricam o tome da skacem s neke visine.Jer uvijek me to boli ispod rebara.Na pritisak isto boli me,kad udahnem isto boli,samo sto se nakon voznje to znatno pogorsa pa boli non stop.Nakon nekog vremena kao da se smiri i onda me jedino na pritisak boli i kad jace udahnem.Kao da imam osjecaj da mi se nesto u utrobi znaci izmedju pupka i rebara pomjera.

Kojem god doktoru sam za to rekao,nije mi dao objasnjenje za to.Radio skoro sve nalaze,sve uredu jedino manjka mi zeljezo,i secera u krvi.Radio ultrazvuk sve uredno,magnetnu rezonancu i sve naravno uredu.Gastroskopiju radio kod nekog idiota on rekao gastritis,ja pio dvije trojne terapije,drzao se dijete ali ucestala stolica nije prestala.Cak nikakve razlike nije bilo poslije tih tableta.Navodno kad sam mu to rekao,on ce meni na to: " Ako nije gastritis,onda jesu crijeva". :(

Dok mi je jedan gastroentrolog poznatiji rekao na to sve da ce proci,ali da treba vremena.A ja vec mjesecima se patim sa prokletom stolicom.Trenutno stolica je onako komadici,zraka vecinom u crijevima imam,medjutim ne moze se stolica ni formirati jer prebrzo probava radi,da bi se stolica formirala onako u komadu.Nazalost na to sve dobio sam vanjske hemeroide sto mi znatno pogorsava cijelu situaciju :(

Ako ko ima kakav savjet za bilo sta bio bi mu jako jako zahvalan.Sorry zbog dugog posta,ali imam toliko jos toga sto nisam rekao.Ako jos neki informacija treba samo recite,jer zelim da rijesim se muke.Nazalost bio je period kad sam const. proljev imao pa sam izgubio 8 kilograma.Medjutim sad se drzim skoro na istoj kilazi,ali stolica nikako da se stabilizuje,jer ipak po 8 stolica u periodu od 24 h nije nikako normalno.
dsavic16
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 11, 2010 5:53 pm

Re: Cesta stolica i bol ispod rebara

Post od dsavic16 »

Opišite malo bolje stolice. Da li su tečne? Koje boje? Ima li krvi i sluzi? Da li osećate bol ispod desnog ili oba rebarna luka?
Meni ovo liči na ulcerozni kolitis ili Kronovu bolest.
Trebalo bi uraditi kolonoskopiju.
Da li imate povišenu temperaturu i da li ste radili koprokulturu i pregled stolice na parazite?
Neko13
Novi član
Novi član

Post od Neko13 »

dsavic16 napisao:Opišite malo bolje stolice. Da li su tečne? Koje boje? Ima li krvi i sluzi? Da li osećate bol ispod desnog ili oba rebarna luka?
Meni ovo liči na ulcerozni kolitis ili Kronovu bolest.
Trebalo bi uraditi kolonoskopiju.
Da li imate povišenu temperaturu i da li ste radili koprokulturu i pregled stolice na parazite?
Stolica je skoro uvijek onako zuta boja,nekad tamnija,zavisi sta jedem.Kako da kazem,onako u komadicima je,jer se dugo ne zadrzi u crijevima,pa ne moze se formirati onako duguljasta,ako kontas na sta mislim.Probava jednostavno prebrzo radi,mislim crijeva.Svaki dan imam do 8 stolica,nikad ispod 5.Krvi nema,sluzi nekad malo ima,ali sasvim malo.Temperatura je normalna,radio sam koprokulturu i na parazite,sve negativno,nema nista.Kazem sto sam god radio nista,sve uredu,jedino zeljezo manjkalo,medjutim mislim da se popravilo do sad jer uzimam sirup za zeljezo.

Bol je ispod oba rebrena luka,tacno znaci na sredini,izmedju rebara i pupka.Na dodir boli,medjutim prekonoci smiri se i bol nije tolika,dok ne sjednem u auto pa napravim jedno 20 kilometara,bol se vrati i gnjavi skoro cijeli dan nazalost.Trcanje ili skakanje s neke visine nikako ne mogu podnijeti,isto da mi je neka ostrica unutra pa moram lagano hodati ili mirovati.Inace brze kretanje po stepenicama osjetim kao da se pomjera nesto.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Dal su lekari iskljucili Morbus Krona?
dsavic16
Stalni član
Stalni  član

Post od dsavic16 »

Uradite kolonoskopiju pa vidite šta će Vam oni reći.
Neko13
Novi član
Novi član

Post od Neko13 »

Dea napisao:Dal su lekari iskljucili Morbus Krona?

Kad sam bio u Zagrebu kod gastroentrologa ona mi je rekla da sam lud,da to nemam.Samo kao treba vremena da se to sve stabilizuje.Nazalost cekam od 4 mjeseca,ovih dana mi je jos gore.

A ako sam nekim slucajem alergican na gluten,kakve su reakcije?Kad pojedem nesto sto sadrzi gluten,da li odmah to izbacujem ili?Jer sinoc sam pojeo pastetu i malo meda prije spavanja,evo do jutros imao sam 4 puta stolicu :S bizaran slucaj...
Neko13
Novi član
Novi član

Post od Neko13 »

dsavic16 napisao:Uradite kolonoskopiju pa vidite šta će Vam oni reći.

Kao sto rekoh nazalost ova doktorica je na godisnjem,pa cekam nju.Mislio sam do tad reko da pitam posto vidim forum je prilicno popularan,pa ako ima neko kakav savjet,bilo sto da probam,dok cekam nju.Vjerovatno ce tek tamo onaj ponedjeljak da se vrati,samo se pitam kako cu to izgurati.
dsavic16
Stalni član
Stalni  član

Post od dsavic16 »

Uzimajte Orosal ili nešto slično za oralnu rehidrataciju da ne dehidrirate.
Odgovori