Oralni herpes u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
malecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 2:32 pm

Oralni herpes u trudnoci

Post od malecka »

Trenutno sam u 9 nedelji trudnoce i juce sam bila kod ginekologa na redovnoj kontroli. Jutros kad sam se probudila skontala sam da mi se pojavio herpes na gornjoj usni (inace imam virus od ranije). Zanima me da li treba da se javim ponovo ginekologu i da li moze da naskodi plodu? Usput, lekarka me nije nikad pitala da li mi se ranije pojavljivalo. Ovo mi je prva trudnoca i imam 25 god.

Unapred zahvalna!!!
Ardagast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Ardagast »

Najbolje ti je da ipak odes do lekara. Moja prijateljica je takodje dobila herpes simplex u maloj trudnoci i evo sada ima decaka od godinu dana koji je zdrav kao dren ali radi svake sigurnosti treba proveriti stanje! Drzim fige :D
Ardagast
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Ardagast »

Najbolje ti je da ipak odes do lekara. Moja prijateljica je takodje dobila herpes simplex u maloj trudnoci i evo sada ima decaka od godinu dana koji je zdrav kao dren ali radi svake sigurnosti treba proveriti stanje! Drzim fige :D
malecka
Novi član
Novi član

Post od malecka »

Hvala puno na odgovoru!!! Zamima me jos da li su joj radili neke analize i ako jesu, sta? Nije mi jasno na koji nacin ce da proveri da li je uticalo na plod.

Hvala jos jednom! Pozdrav
Ardagast
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od Ardagast »

Koliko sam ja razumela neka analiza joj je radjena u BG ali ne znam koja...
malecka
Novi član
Novi član

Post od malecka »

Hvala Ardagast!!! Bilo bi mi jos drago kad bih cula neko srucno misljenje, npr. nekog od lekara.

Hvala unapred
Ljubicica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2005 11:23 am

Post od Ljubicica »

Nisam lekar, ali mislim da herpes na usni ne utice na plod. Bilo je o tome i na ovom forumu, sa odgovorom lekara, pa pretrazi malo. Sve najbolje!
Odgovori