uplasena!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 5:59 pm
uplasena!
Pre par dana radila sam papa i kolposkopiju u narodnom frontu, i ginekolog mi je predlozila da uradim biopsiju, jer je uocila neku promenu na grlicu materice koja je, kako je rekla, od ranije. Zanima me da li biopsija moze da osteti grlic materice i da li postoji neka metoda koja moze da zameni biopsiju? Jel bolje to uraditi u narodnom frontu, na VMA, ili u nekoj privatnoj ordinaciji? Hvala unapred na odgovorima!
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam imala u septembru biopsiju grlica materice jer sam imala ranicu koja nikako nije prolazila a postojao je i neki mozaik za koji nisu znali sta je. U svakom slucaju jeste poprilicno neprijatan zahvat (meni bar bio) ali je nakon toga mozaik nestao i nije se pojavio do sada a evo ja sam 5,5 nedelja trudna sto ce reci da je sa njim sve u redu
samo mi je pomogao zahvat 
Radila sam u GAK Narodni front

Radila sam u GAK Narodni front
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako ste imali abnormalan PAPA nalaz i ako je kolposkopija pokazala neku leziju onda je neophodno uraditi biopsiju. Mnoge zene ( 90 % ) ne dobijaju i ne traze nikakvu anesteziju i pripremu. Biopsija se radi u klinici odmah pod kolposkopom jer se tada najbolje vidi...ne vidim razlog zasto Vasa dr Vas ponovo narucuje i priprema ?!
Ako imate vrlo nizak pain treshold ( prag bola ) onda se moze dati lokalna anestezija.
Biopsijom se grlic ne ostecuje, jer je odstranjeni milimetarski komadici tkiva vrlo brzo regenerisu.
Ako imate vrlo nizak pain treshold ( prag bola ) onda se moze dati lokalna anestezija.
Biopsijom se grlic ne ostecuje, jer je odstranjeni milimetarski komadici tkiva vrlo brzo regenerisu.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
Dr Obgyn je u pravu!
Nista ne gubis ako uradis biopsiju.
Ja sam imala jaaako los imunitet, pa su mi, svejedno, ''oziljci'' (dr mi je uzela tri uzorka za svaki slucaj) od biopsije zarasli veoma brzo i uspesno.
Stoga, mislim da nemas razloga za paniku.
Savetujem ti da zavrsis to, ako nista da bi sutra mirnije spavala!
Nista ne gubis ako uradis biopsiju.
Ja sam imala jaaako los imunitet, pa su mi, svejedno, ''oziljci'' (dr mi je uzela tri uzorka za svaki slucaj) od biopsije zarasli veoma brzo i uspesno.
Stoga, mislim da nemas razloga za paniku.
Savetujem ti da zavrsis to, ako nista da bi sutra mirnije spavala!