uplasena!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pussycatdoll
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 5:59 pm

uplasena!

Post od pussycatdoll »

Pre par dana radila sam papa i kolposkopiju u narodnom frontu, i ginekolog mi je predlozila da uradim biopsiju, jer je uocila neku promenu na grlicu materice koja je, kako je rekla, od ranije. Zanima me da li biopsija moze da osteti grlic materice i da li postoji neka metoda koja moze da zameni biopsiju? Jel bolje to uraditi u narodnom frontu, na VMA, ili u nekoj privatnoj ordinaciji? Hvala unapred na odgovorima!
pussycatdoll
Novi član
Novi član

Post od pussycatdoll »

ZAR BAS NIKO NECE DA MI ODGOVORI?! NISTE FER!!!
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od s.and.i »

Ja sam imala u septembru biopsiju grlica materice jer sam imala ranicu koja nikako nije prolazila a postojao je i neki mozaik za koji nisu znali sta je. U svakom slucaju jeste poprilicno neprijatan zahvat (meni bar bio) ali je nakon toga mozaik nestao i nije se pojavio do sada a evo ja sam 5,5 nedelja trudna sto ce reci da je sa njim sve u redu :) samo mi je pomogao zahvat :)
Radila sam u GAK Narodni front
malecka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 18, 2006 2:32 pm

Post od malecka »

Ja sam na temu "pitanje za doktora" koju je postavila kmarttina napisala sta se meni desilo. Inace, tamo nisam navela da sam imala ranicu velicine 3 mm sa mozaikom (reakcije doktora na moj slucaj su mi uterale strah u kosti :-? ).
Pa eto, tamo mozes da procitas kakvo je moje iskustvo. :wink:

Srecno!!!!
nikki03
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2005 1:51 pm

Post od nikki03 »

Pussycatdoll, nije nista strasno!

Ja sam radila biopsiju u privatnoj klinici, prethodno su mi dali anesteziju (lokalnu, naravno) i u isto vreme su mi spalili ranicu. Ma nista nisam osetila! Veruj mi, ja sam plasljivko najveci na svetu!
Srecno!
pussycatdoll
Novi član
Novi član

Post od pussycatdoll »

Nikki03, da znas da si me utesila! Ja se uplasim cim vidim lekare. A reci mi na kojoj si privatnoj klinici radila, ako nije problem?!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ako ste imali abnormalan PAPA nalaz i ako je kolposkopija pokazala neku leziju onda je neophodno uraditi biopsiju. Mnoge zene ( 90 % ) ne dobijaju i ne traze nikakvu anesteziju i pripremu. Biopsija se radi u klinici odmah pod kolposkopom jer se tada najbolje vidi...ne vidim razlog zasto Vasa dr Vas ponovo narucuje i priprema ?!
Ako imate vrlo nizak pain treshold ( prag bola ) onda se moze dati lokalna anestezija.
Biopsijom se grlic ne ostecuje, jer je odstranjeni milimetarski komadici tkiva vrlo brzo regenerisu.
Pozdrav,
ObGyn
pussycatdoll
Novi član
Novi član

Post od pussycatdoll »

Zapravo, jos uvek nisam dobila rezultate kolposkopije i papa testa, imacu ih za nekih 5 dana. Ne znam da li da sacekam rezultate ili da uradim onako kako mi je ginekolog rekla, dakle, da uradim biopsiju nevezano za rezultate!?
nikki03
Stalni član
Stalni  član

Post od nikki03 »

Dr Obgyn je u pravu!
Nista ne gubis ako uradis biopsiju.
Ja sam imala jaaako los imunitet, pa su mi, svejedno, ''oziljci'' (dr mi je uzela tri uzorka za svaki slucaj) od biopsije zarasli veoma brzo i uspesno.
Stoga, mislim da nemas razloga za paniku.
Savetujem ti da zavrsis to, ako nista da bi sutra mirnije spavala!
nikki03
Stalni član
Stalni  član

Post od nikki03 »

Zaboravih, poslala sam ti PP.
:wink:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:-? Ni meni nije jasno zašto istovremeno nije uzeta i biopsija tokom kolposkopije, kada se može ciljano uzeti sa sumnjivog mesta.
Dalje ne postoji "neka promena", već sve promene imaju svoj naziv: mozaik, leukoplakija, baza leukoplakije, patološka vaskularizacija, Schiller pozitivno polje!?
Odgovori