nova sam ovdje pa sam htjela da cujem vase misljenje (po mogucnosti neko ko je strucan) vezano za moje kolposkopske preglede.
Moja doktorica ih radi na svakih godinu dana i meni se cini da tu nesto nije ok ali ona kaze da je sve pod kontrolom.
Imam 26 godina, nisam radjala, ali planiram trudnocu (koja usput receno nikako da se desi

Nalaz 2008.: oko OUE neprevilno, ovalno polje ektopichnog epitela sa rubno izrazenom TZ otvorenog tipa i mnogobrojnim otvorima cervikalnih zlijezda, na 11h cetvrtasto polje mozaika.
Nalaz 2009.: oko OUE neprevilno, ovalno polje ektopichnog epitela sa rubno izrazenom TZ otvorenog tipa i mnogobrojnim otvorima cervikalnih zlijezda, na 11h cetvrtasto polje mozaika. (isto kao prethodni)
Nalaz 2010.: oko OUE neprevilno, ovalno polje ektopichnog epitela sa rubno izrazenom TZ narocito na prednjoj usni, na 11h visocije na egzocervixu vece trouglasto polje mozaika, na 9h manje polje punktacije, Po aplikaciji sol. Lugoli se ukazuje nepravilno jod-negativno polje oko OUE i visocije na egzocervixu na 11h trouglasto gram negativno polje mozaika.
Molim vas da mi kazete sta sve ovo znaci i da li mogu da rijesim nekako ovaj problem.
Unaprijed hvala