Jedinica-izvadjen zivac,a zub boli

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Jedinica-izvadjen zivac,a zub boli

Post od Ivanna Kraljica »

hvala vam
inace ja cu to tek kad se vratim sa mora,druga nedelja septembra tek,da obavim,pa poolako....taman dok se Vi oporavite
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Mima sve je u redu, ici cete uskoro da skidate konce pa cete imati jos jedan pregled. Bez brige. :)
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Mimmma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 8:03 pm

Post od Mimmma »

Hvala! Ja vec videla sebe bez tog zuba :)
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Moram opet da se pozalim :( Danas sam skidala konce i sve sto se tice rane je u redu,ali mene i dalje boli zub. Imam taj uzasan pulsirajuci bol,kao da mi je zub pod pritiskom i da ce da eksplodira. Boli me desna polovina glave i mislim da cu da poludim. Kad jace otvorim usta ili kad se nasmejem,prvo pocne nesto da me zateze u predelu korena pa onda krece taj bol koji posle traje duze. Dr kaze da to nije uobicajeno jer nema vise sta da boli(sto je tacno,ali ne znam sta da mislim jer mene boli). Dr mi je prepisao Panklav pa cu za par dana opet ici na kontrolu. Onaj bol pre apikotomije mi je bio izdrzljiv,ali ovaj sad nije bas. Sta vi mislite sta to moze da bude? Hvala unapred,znam da postajem dosadna :)
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Jos nesto da pitam. Da li bi mozda pomoglo kad bi mi se izvadilo punjenje da se zub malo 'oslobodi' pa posle opet da se napuni? To mi je vec pre radjeno jednom sa istim zubom i bilo mi je bolje nakon toga.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

To sto je ranije radjeno je nesto drugo. Tada je cilj bio da se uspostavi drenaza kroz kanal korena i time da se smanji pritisak na nervne zavrsetke sto je izazivalo bol. Sada to nije slucaj i sto je uradjeno, uradjeno je. Uzimajte Panklav kao antibiotik i Brufen kao analgetik po potrebi (aspirin i analgin ne), pa se nadamo da ce proci jer zaista vise nam sta da boli, osim same rane.
Dr Milan Ivanovic
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Hvala doktore,jos jednom! Pijem brufen pred spavanje jer ne mogu da zaspim. Nadam se da je to refleksni bol od rane(secam se kad sam izvadila umnjak,isto mi je puslirao zub do njega iako iako je sve sa njim bilo u redu,pa sam zakljucila da se prenosi od rane). Nadam se da vise necu postavljati pitanja na ovoj temi :)
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Imam jos jedno pitanje :) Kada se nasmemejem ili jace otvorim usta,tj. kada pokusam da to uradim,u predelu rane me nesto zategne i tada pocinje da me boli zub pa zatim i glava. I tako,ako mi je nesto smesno,moram prilicno da se obuzdavam Imam isti osecaj kao kada sam imala konce pa nisam mogla da se smejem jer su zatezali. Da li je moguce da je nekako pogresno usiveno pa da je tako i zaraslo? Nekako mi se cini da nije normalno. Bas mislim da cu da poludim,bolje da sam ostavila onako kako je bilo :(
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Sve je u redu, to ce proci.
Dr Milan Ivanovic
Mimmma
Novi član
Novi član

Post od Mimmma »

Javljam se samo da kazem da me zub vise ne boli,sve se dobro zavrsilo :)
Doktore,jos jednom Vam se zahvaljujem sto ste odgovarali na sva moja pitanja :)
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član

Post od milanche_srb »

Nema na cemu :D
Dr Milan Ivanovic
Odgovori