gljivica kandida i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
_marija_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 26, 2010 1:37 am

gljivica kandida i trudnoca

Post od _marija_ »

molim za pomoc,u 20 nedelji sam trudnoce i imam problema sa vag. sekretom,tj malo je uvecan i gusce beo.uradila sam vag. i cervikalni bris nema bakterija ali ima neka gljivica kandida u malom broju.mnogo se plasim da li one mogu da se razmnozavaju i da li utice nesto na bebu? Na koji nacin ja mogu da ih se resim? hvala unapred
Eliza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:38 am

Re: gljivica kandida i trudnoca

Post od Eliza »

Marija,

zasto ti ginekolog nije dao terapiju? Ja trenutno stavljam vaginalete koje mi je dr rekla da uzimam, isto imam malo gljivica, nemam bakterije i trudnica sam.
_marija_
Novi član
Novi član

Post od _marija_ »

dao mi je doktor vaginalete Canesten ali u uputstvu pise da se sme koristiti u trudnoci samo ako doktor proceni odnos koristi i rizika,pa se plasim da ne utice nesto na bebu.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Gljivice je imala vecina trudnica. Ja sam koristila Kanesten vaginalete a da nisam ni znala da sam trudna, i evo je moja mala pecurkica odavno skakuce po kuci... A ako vam je dr. vec prepisao terapiju trebate u svakom slucaju da je koristite.
_marija_
Novi član
Novi član

Post od _marija_ »

mnogo ste me ohrabrile,hvala :)
Odgovori