cesto krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lella_n
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 05, 2010 11:32 am

cesto krvarenje

Post od lella_n »

Pozdrav svima i ako neko zna molim vas da mi odgovori na pitanje jer sam se stavrno zabrinula, a ginekolog me tek narucio 23.
Dakle, menustruaciju sam imala 05. proslog mjeseca, poslije toga sam ponovo dobila 23. znaci nakon 18 dana iako sam prije dobivala u periodu od 35 - 40 dana i obje su trajale normalno jucer sam ponovo dobila, znaci nakon 10 dana a nisam imala nikakvih predznaka poput bolova, nervoze koje obicno imam.
Ima li mozda kakve veze to sto prije nisam imala odnose redovno a sad imam?
A prije druge menustruacije ove 23. sam poslije odnosa popila 4 kontracepcijske pilule jer su mi bili plodni (dvije nakon odnosa i dvije nakon 24 sata) da li sam zbog tih pilula dobila tako rano? ali opet me buni zasto sam dobila ponovo jucer. Dakle u mjesec dana tri puta sam dobila menustruaciju.
Hvala unaprijed
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: cesto krvarenje

Post od Majmunche »

Ako si pila pilule za "dan posle" ili "plan b" (znaci emergency contraception) onda je verlo verovatno da ce ti ciklus biti poremecen. Trebalo bi da koristis kontracepciju stalno - te pilule za "dan posle" su prava hormonska bomba u odnosu na normalne kontraceptivne pilule...
Odgovori