PITANJE
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
PITANJE
Pozdrav,zani ma me dali postoji sansa da se u drugoj trudnoci pojave iste konplikacije kao u prvoj?
Naime u prvoj trudnoci sam bila 12 puta na UZ i svaki put je sve bilo u redu,tako je bar moj ginekolog tvrdio.Medjutim na porodu je ustanovljeno da moj sin ima fizicke anomalije,tacnije rodjen je bez leve podlaktice,desna butna kost mu je znatno kraca i na desnoj ruci ima samo tri prsta!
Ako neko zna odgovor bila bi Vam jako zahvalna!
Naime u prvoj trudnoci sam bila 12 puta na UZ i svaki put je sve bilo u redu,tako je bar moj ginekolog tvrdio.Medjutim na porodu je ustanovljeno da moj sin ima fizicke anomalije,tacnije rodjen je bez leve podlaktice,desna butna kost mu je znatno kraca i na desnoj ruci ima samo tri prsta!
Ako neko zna odgovor bila bi Vam jako zahvalna!
Re: PITANJE
nazalost moguce je. Zato se i rade dodatne analize
ma rekli su mi za te analize,ali ja iskreno više ne verujem doktorima 

Ako si tako prošla sa prvim detetom trebala bi da uradiš dodatne analize da odagnaš brigu. Srećno!

Ultrazvuk nije dovoljan - ako se radi o genetskim anomalijama, treba uraditi razne testove krvi i/ili amniosintezu. U svakom slucaju treba otici kod reproduktivnog geneticara za savet.
radili smo kariotip i on je uredu.Sto se tice geneticara rekli su da radim aminocintezu i tripl test,u slucaju druge trudnoce,mada oni misle da je se to sada desilo i nemora vise nikada da se pojavi u mojoj porodici.
nije u pitanju genetska anomalija posto niko u nasim porodicam nije imao takvih problema.Oni kazu da je moguce da smo bili nekada izlozeni radijaciji!Majmunche napisao:Ultrazvuk nije dovoljan - ako se radi o genetskim anomalijama, treba uraditi razne testove krvi i/ili amniosintezu. U svakom slucaju treba otici kod reproduktivnog geneticara za savet.
Ako je u pitanju izlaganje radijaciji, vrlo je moguce da je vas reproduktivni materijal i dalje ozracen. Svakako treba uraditi amnio.
Nisu sigurni za radijaciju,to oni samo nagađaju,mada sam odrastla u ratnim okolnostima pa sad...Majmunche napisao:Ako je u pitanju izlaganje radijaciji, vrlo je moguce da je vas reproduktivni materijal i dalje ozracen. Svakako treba uraditi amnio.
cini mi se da je prvo pitanje za lekare da utvrde da li je problem vaseg sina genetske prirode ili se desio tokom razvoja festusa (i kada)? da li se radi o nekom izlaganju teratogenima tokom trudnoce? mada, ja bih sve jedno uradila ne samo analize preko krvi nego i amnio ili kordosintezu za svaki slucaj.
Doktori misle da se nesto desilo u prvim nedeljama trudnoce,ali neznaju sta,radili smo sinu sve nalaze i nije genetski vec nesto drugo,ali niko pojma nema sta.Dr.Brdar iz Tiršove takođe ga je pregledao i on iz iskustva takođe smatra da nije genetika u pitanju.Majmunche napisao:cini mi se da je prvo pitanje za lekare da utvrde da li je problem vaseg sina genetske prirode ili se desio tokom razvoja festusa (i kada)? da li se radi o nekom izlaganju teratogenima tokom trudnoce? mada, ja bih sve jedno uradila ne samo analize preko krvi nego i amnio ili kordosintezu za svaki slucaj.
Ako ikada vise budem planirala drugu trudnocu napravicu sve i jedan test koji postoji,veruj mi.Inače sam iz BIH ali cu otici gde god treba na pregled
zdravo svima..htela sam da pitam da li neko pio sinacilin i da je osetio svrab na intimnom delu..koje su vaginalete dobre?hvala
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno su gljivice, probajte sa Kanesten ili Kansen kremom lokalno pa ako se ne smiruju tegobe onda iste vaginalete, Kansen ili Kanesten!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.