PITANJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
brankicap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 2:12 pm

PITANJE

Post od brankicap »

Pozdrav,zani ma me dali postoji sansa da se u drugoj trudnoci pojave iste konplikacije kao u prvoj?
Naime u prvoj trudnoci sam bila 12 puta na UZ i svaki put je sve bilo u redu,tako je bar moj ginekolog tvrdio.Medjutim na porodu je ustanovljeno da moj sin ima fizicke anomalije,tacnije rodjen je bez leve podlaktice,desna butna kost mu je znatno kraca i na desnoj ruci ima samo tri prsta!
Ako neko zna odgovor bila bi Vam jako zahvalna!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: PITANJE

Post od Marijaft »

nazalost moguce je. Zato se i rade dodatne analize
brankicap
Novi član
Novi član

Post od brankicap »

ma rekli su mi za te analize,ali ja iskreno više ne verujem doktorima :evil:
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Ako si tako prošla sa prvim detetom trebala bi da uradiš dodatne analize da odagnaš brigu. Srećno!
Slika
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ultrazvuk nije dovoljan - ako se radi o genetskim anomalijama, treba uraditi razne testove krvi i/ili amniosintezu. U svakom slucaju treba otici kod reproduktivnog geneticara za savet.
brankicap
Novi član
Novi član

Post od brankicap »

radili smo kariotip i on je uredu.Sto se tice geneticara rekli su da radim aminocintezu i tripl test,u slucaju druge trudnoce,mada oni misle da je se to sada desilo i nemora vise nikada da se pojavi u mojoj porodici.
brankicap
Novi član
Novi član

Post od brankicap »

Majmunche napisao:Ultrazvuk nije dovoljan - ako se radi o genetskim anomalijama, treba uraditi razne testove krvi i/ili amniosintezu. U svakom slucaju treba otici kod reproduktivnog geneticara za savet.
nije u pitanju genetska anomalija posto niko u nasim porodicam nije imao takvih problema.Oni kazu da je moguce da smo bili nekada izlozeni radijaciji!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ako je u pitanju izlaganje radijaciji, vrlo je moguce da je vas reproduktivni materijal i dalje ozracen. Svakako treba uraditi amnio.
brankicap
Novi član
Novi član

Post od brankicap »

Majmunche napisao:Ako je u pitanju izlaganje radijaciji, vrlo je moguce da je vas reproduktivni materijal i dalje ozracen. Svakako treba uraditi amnio.
Nisu sigurni za radijaciju,to oni samo nagađaju,mada sam odrastla u ratnim okolnostima pa sad...
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

cini mi se da je prvo pitanje za lekare da utvrde da li je problem vaseg sina genetske prirode ili se desio tokom razvoja festusa (i kada)? da li se radi o nekom izlaganju teratogenima tokom trudnoce? mada, ja bih sve jedno uradila ne samo analize preko krvi nego i amnio ili kordosintezu za svaki slucaj.
brankicap
Novi član
Novi član

Post od brankicap »

Majmunche napisao:cini mi se da je prvo pitanje za lekare da utvrde da li je problem vaseg sina genetske prirode ili se desio tokom razvoja festusa (i kada)? da li se radi o nekom izlaganju teratogenima tokom trudnoce? mada, ja bih sve jedno uradila ne samo analize preko krvi nego i amnio ili kordosintezu za svaki slucaj.
Doktori misle da se nesto desilo u prvim nedeljama trudnoce,ali neznaju sta,radili smo sinu sve nalaze i nije genetski vec nesto drugo,ali niko pojma nema sta.Dr.Brdar iz Tiršove takođe ga je pregledao i on iz iskustva takođe smatra da nije genetika u pitanju.
Ako ikada vise budem planirala drugu trudnocu napravicu sve i jedan test koji postoji,veruj mi.Inače sam iz BIH ali cu otici gde god treba na pregled
ikana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 27, 2010 9:53 pm

Post od ikana »

zdravo svima..htela sam da pitam da li neko pio sinacilin i da je osetio svrab na intimnom delu..koje su vaginalete dobre?hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Verovatno su gljivice, probajte sa Kanesten ili Kansen kremom lokalno pa ako se ne smiruju tegobe onda iste vaginalete, Kansen ili Kanesten!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori