DOBILI SMO DEČAKA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Svaka cast! Cestitke srecnim roditeljima!
Nek nam je mali veliki covek ziv i zdrav! :P
Kakvi su uslovi u Visegradskoj? Dvoumim se izmedju njih i N.Fronta.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Bravo,neka je živ i zdrav :P :P :P
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:D PRIDRUŽUJEM SE ČESTITKAMA!!!
BEBAC JE BAŠ VELIK?!
Y
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2006 8:46 pm

Post od Y »

Takodje cestitke! :D

Moze li samo neko odgovoriti koliko iznosi epidural? :)
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am

Post od vmilka »

Pridruzujemo se cestitkama i zelimo sve naj naj velikom decku i srecnim roditeljima!
Buduce mame molim da pre nego se odluce za epidural, procitaju sto vise literature za i protiv nje pa tek onda donesu odluku o primeni...
Ja sam se porodila bez nje i nije tako strasno pogotovu ako znas da epiduralna nije carobni stapic koji ce porodjaj uciniti bezbolnim (samo zadnju fazu).
Razmislite sta vam je vaznije-da istrpite bol i da se porodjaj sto pre okonca ili da produzite muke svom andjelku koji zaglavljen ceka u maminoj karlici na sledeci napon, a mama je opustena zbog epiduralne...
bonbi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 9:20 am

Post od bonbi »

HVALA SVIMA! :D

Samo jedan mali odgovor vezano za epidural (vmilika), besmisleno je komentarisati nešto što niste probali ili iskusili...živimo u 21.veku i suludo je preživljavati te bolove i muke...
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am

Post od vmilka »

Draga bonbi javila sam se na tvoju temu zato sto me iritira to sto je epiduralna postala stvar pomodarstva, a kod nas i prestiza jer ne moze svako da je plati.
bonbi napisao:besmisleno je komentarisati nešto što niste probali ili iskusili...živimo u 21.veku i suludo je preživljavati te bolove i muke...
Istina je da nisam probala epiduralnu ali draga bonbi ni ti nisi probala ono drugo :-? .
To sto su se zene u boksu kraj tebe drale kao da se rastaju sa zivotom ne znaci da toliko boli i da tako mora! Pre par godina u Subotickom porodilistu porodila se jedna glumica koja ima fantastican glas - Ana Kostovska, sve vreme porodjaja pevala je na sav glas umesto da jauce-znaci moze i tako! Ima li sta lepse od toga - svom andjelku pozeleti dobrodoslicu pesmom, a ne kricima? Da li mame dok se poradjaju misle o tome da ih njihove bebe cuju dok urlaju? Da li misle o tome da i njih boli mozda jos gore nego mamu? :cry: Zamislite samo to drago stvorenje kroz koje muke prolazi tokom radjanja. Stiscu ga misici materice (kontrakcije), otvor kroz koji treba da prodje je jos uvek uzak-ne moze napolje, a usput i mama urla!
Kazu da je bol koji beba oseti prilikom radjanja jedan od najjacih u zivotu, a epiduralna - istrazivanja su pokazala, produzava zadnju fazu porodjaja-kada je bebi ustvari naj teze. Pa zar to nije dovoljan razlog da se ne upotrebi? :lol:
O svemu ovom nisam ranije razmisljala. Kada sam ostala trudna prvo sto mi je palo na pamet, kao i vecini buducih mama, da porodjaj jako boli i da ja to ne mogu izdrzati! Na prvoj poseti ginekologu odmah sam pocela da se raspitujem kakvi su uslovi za carski rez, a ako ne onda epiduralna.
Moj ginekolog me upitao: Zasto razmisljam kao razmazene italijanka (zivimo u Italiji)? Zasto sam egoista i mislim samo na sebe? Samo mene ce da boli, a beba, mislim li na nju? Znam li da postoji toliko stvari koje mogu da iskomplikuju porodjaj i da im ne treba dodavati jos jednu-epiduralnu?
Nakon ove posete pocela sam da citam i da se informisem o svemu, tako da sam od velikog pobornika carskog reza i epiduralne presla u drugi tabor. U ovoj odluci me podrzala i babica na kursu pre-parto, koja je uspela sve nas u grupi da ubedi da ne treba da razmisljamo o epiduralnoj.
Tako da, draga bonbi ti si svoje obavila, a ja zelim da ostalim mamama koje se blize tom divnom cinu-radjanja preporucim da umesto da plate epiduralnu uplate kurs na kojem ce ovladati tehnikom disanja i sto je naj bitnije razbiti famu oko strasnih porodjajnih bolova.

Pozdrav, i miran san velikom decku! :lol:
Slika
Odgovori