Problemcici sa kozom

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Nuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 2:22 pm

Problemcici sa kozom

Post od Nuta »

Pozdrav dobri ljudi...Dolazim iz Srbije iz malog gradica koji lezi na samom dunavu .21.07 2007 godine ustanovili su mi dijabetes tipa 1....Po danu primam 4 puta insulin.3 puta primam novorapid(nekad i 4-5 zavisi ako pojedem nesto obilnije usput) i 1 lantus oko 22:00-24:00...Kako je prolazilo vreme primetio sam da na delu stomaka i na preponama dobijam kao male kvrgice i nisam bas obracao paznju na to do nedavno...Dok me nije pocelo nervirati kako izgleda...Sad sam sav deprimiran sa tim kako cu na plazu pred devojke i tako te stvari razumete me...Pa zeleo bih da date nekoliko saveta i dali ima neko resenje za otklanjanje tih stvari jer strasno me iritiraju i ako moze po koji dobar savet. A za kilazu da ne pricam ne mogu da idem iznad 70 kg... A visok sam 185 :/ ima nekih saveta i za to? :D Hvala! :*
Jako mi je drago sto vidim ovoliko ljudi... Mnogo pomaze! :)
lily76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 11:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Problemcici sa kozom

Post od lily76 »

Za te potkozne kvrzice koristi Lioton gel, mazi ga bar 2 puta dnevno, blagim utrljavanjem.
Naravno, bitno je da menjas mesta uboda, sad kad ide toplije vreme gledaj da manje koristis
bockanje u nadlakticu,vise stomak i zadnjicu.
Sto se kilaze tice, tu ne znam kako da ti pomognem, ja imam drugi problem :wink:
Nauči gledati sitnice da bi mogao živeti večno.
mrzimdiabetesvrlo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 28, 2010 5:07 pm

Post od mrzimdiabetesvrlo »

hm, meni su na endokrino pokazali mesto u gornjem delu butine ... kakvo je ono za davanje ?
dal bude nekih problema ?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Resorpcija insulina je malo sporija, osim ako nećeš dosta da trošiš noge taj dan. Uvek pravi razmake od 2-3 prsta između uboda.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori